Careiul are Consiliu Local, viceprimarul mai aşteaptă


18 din cei 19 consilieri aleşi în urma scrutinului din 10 iunie, au fost prezenţi astăzi, 27 iunie, la şedinţa de constituire a noului legislativ al municipiului Carei. Dacă din lipsă de cvorum, şedinţa de sâmbătă, 23 iunie, a fost declarată nestatutară consilierii au spus „prezent” (cu unul lipsă) la convocarea de astăzi. Şedinţa a avut loc de la ora 13.00.

Noii aleşi au fost validaţi după care au depus jurământul însă alegerea noului viceprimar a fost amânată pentru şedinţa următoare. Potrivit unor surse din rândul consilierilor se pare că vicele va fi Ludovic Kaizer care de altfel a lipsit de la şedinţa de astăzi. UDMR-ul a votat amânarea alegerii viceprimarului pe motiv că, potrivit aceloraşi surse, în această funcţie urmează să fie ales consilierului Ludovic Kaizer.

Ludovic Kaizer nu a fost prezent la prima convocare, cea de sâmbătă (23 iunie) şi nici la cea de astăzi, iar legea spune că a treia convocare (în cazul neîntrunirii repetate a cvorumului de două treimi din numărul de consilieri) trebuia să vină la trei zile după cea de-a doua, adică la finele acestei săptămâni când Kaizer nu ar fi putut să participe deoarece va fi plecat din nou din localitate. Astfel, dacă nu ar fi fost validat astăzi legea spune clar că, alesul care nu este prezent nici la a treia convocare îşi pierde calitatea de consilier şi în consecinţă nu poate fi ales nici în funcţia de viceprimar.
Următoarea şedinţă va avea loc pe data de 6 iulie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.