Peste 500 de pacienți la urgențe, weekendul trecut

524 de persoane au solicitat asistență medicală weekendul trecut, la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Satu Mare. Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean Satu Mare, Constantin Demian, mai bine de un sfert dintre pacienții care au ajuns la urgențe, un număr de 148, au fost copii.

Două persoane au primit îngrijiri medicale după ce au ingerat substanțe caustice. Astfel, un copil de 1 an a ajuns pe mâinile medicilor de la urgențe după ce a înghițit detergent de bucătărie iar un bărbat de 76 de ani după ce a ingerat soluție de stropit cartofi. Niciunul din cei doi pacienți nu a necesitat internarea în spital.

Alte 17 persoane au ajuns la UPU după ce au fost înțepate de căpușe, 10 după ce au fost mușcate de câini și alte nouă persoane în urma unor alergii provocate de înțepăturile de insecte. Nu au lipsit nici persoanele aflate într-o starea avansată de ebrietate (9), cei care au suferit de pe urma unor accidente rutiere (5) sau persoanele agresate (3).

Totodată un număr de cinci sătmăreni au primit îngrijiri medicale după ce au suferit de lipotimii (stare de leșin), sau stări de rău provocate de temperaturile ridicate sau expunerile îndelungate la soare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.