A avut loc şedinţa de constituire a Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Govor şi Csehi Arpad – vicepreşedinţi

Astăzi, 22 iunie, a avut loc şedinţa de constituire a noului Consiliu Judeţean (CJ) ales în urma scrutinului din 10 iunie, 2012. Evenimentul a avut loc în sala mare a Palatului Administrativ cu începere de la ora 12.00.

Viitorii vicepreşedinţi ai CJ Satu Mare au fost aleşi Mircea Govor, din partea USL şi fostul preşedinte al CJ în mandatul 2008-2012, Csehi Arpad. La festivitatea de consituire a noului CJ Satu Mare au fost prezenţi: secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, secretarii de stat Stelian Fedorca şi Septimiu Buzaşu, senatorul social-demiocrat Valer Marian, ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, episcopul ortodox al Maramureşului şi Sătmarului, PS Iustin Sigheteanul dar şi mulţi şefi de instituţii.

În cadrul şedinţei de astăzia a fost constituit şi grupul de consilieri judeţeni în funcţie de partidele şi alianţele care au reprezentanţi în CJ. După alegerea Comisiei de validare şi validarea mandatelor consilierilor judeţeni aleşi prin vot la scrutinul din 10 iunie, preşedintele ales al CJ, Adrian Ştef a depus jurământul.
„Depunând astăzi jurământul am devenit cel mai tânăr preşedinte de Consiliu Judeţean. Promit că nu îmi voi dezamăgi alegătorii”, a declarat în luarea de cuvânt noul preşedinte al CJ, după ce a depus jurământul.

În luarea de cuvânt, Liviu Dragnea a declarat că „alegerea lui Adrian Ştef în funcţia de preşedinte al CJ şi pe cel al dr. Dorel Coica în cea de primar al municipiului Satu Mare, USL obţine o victorie istorică în acest judeţ”.

Senatorul Valer Marian a declarat că USL va îndeplini în totalitate promisiunile făcute în campania electorală şi nu îşi va dezamăgi în niciun fela legătorii.
A urmat apoi procedura de alegere a celor doi vicepreşedinţi pentru următorul mandat. Grupul de consilieri USL l-a propus pe Mircea Govor pentru un nou mandat de vicepreşedinte iar cel al UDMR a înaintat numele fostului preşedinte, Csehi Arpad. Cei doi consilieri judeţeni propuşi au fost aleşi în funcţia de vicepreşedinte al CJ Satu Mare în mandatul 2012-2016.

Vă prezentăm în continuare lista celor 32 de consilieri judeţeni care vor conduce în următorii patru ani destinele judeţului Satu Mare:

Consilieri USL

Ciprian Ardelean
Cosmin Gheorghe Bota
Nicolae Bura
Ovidiu Buzgău
Virgil Enătescu
Mircea Govor
Anamaria Maruşca
Rodica Maxim
Nicolae Mircea Pal
Octavian Petric
Jozsef Pinter
Ioan Rus
Ioan Viman

UDMR:

Barcza Daniel Botond

Csehi Arpad

Draveczy Karol

Gindele Emeric

Kaizer Ștefan

Kovacs Mate

Lochli Terezia

Eva Mărginean

Nagy Alexandru

Nagy Maria

Szasz Piroska

Stier Peter

PDL:

Berinde Vasile

Radu Giurcă

Lazăr Dăliana

Ioan Mihalca

Alexandru Panea

PP-DD:

Alexandru Horvat

Mihai Rusu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.