Profesorul sătmărean Vlaicu Popescu va fi numit consilier în Ministerul Educației

”Sunt dorit în funcția de consilier în Ministerul Educației”, este declarația profesorului sătmărean Vlaicu Popescu(foto dreapta), în prezent profesor de fizică la Colegiul Național ”Doamna Stanca”.

Potrivit dascălului sătmărean ”domnul secretar de stat Stelian Fedorca trebuia să ajungă în cursul zilei de mâine (22 iunie) la Satu Mare să mă prezinte ca viitorul consilier I al ministrului pentru învățământul preuniversitar însă din cauza faptului că ministrul va fi înlocuit, venirea dumnealui a fost amânată. Dar în principiu, săptămâna viitoare luni (24) sau cel mai târziu marți (25 iunie) trebuie să mă prezint la noul post”, ne-a declarat Popescu.

Profesorul Vlaicu Popescu este absolvent al Universităţii ”Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, Facultatea de Fizică, promoţia 1981, absolvent al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca – Şcoala Academică Postuniversitară de Informatică şi Programare (2003), are un Master în Managementul Educaţional obținut la Universitatea de Vest Oradea (2005) și un altul în Management – Drept administrativ şi Statutului funcţionarului public. Totodată este doctor în domeniul energiei electrice, titlu obținut la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (2010).

În intervalul 2002 – 2005, Vlaicu Popescu a îndeplinit funcția de inspector de fizică în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare. De asemenea, în perioada 02.09 – 23.11.2005, a fost inspector management educațional iar din 24 noiembrie 2005 și până pe 1 aprilie 2009 a îndeplinit funcția de inspector școlar general adjunct. În prezent este profesor de fizică la Colegiul Național ”Doamna Stanca” și lector universitar la Universitatea de Vest ”Vasile Goldiș” Arad, filiala Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.