Procesul consilierului UDMR din Batarci continuă cu audierea martorilor

Tribunal Satu Mare

Marți, 19 iunie, continuă procesul consilierului UDMR din Batarci, Gheorghe Berendi. Acesta a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită și complicitate la contrabandă calificată.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, la data de 16 februarie 2011, inculpatul i-ar fi oferit unui lucrător vamal din cadrul Biroului Vamal Satu Mare suma de 10.000 euro, pentru a-i facilita introducerea în țară, din Ucraina, prin Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, a unui TIR în care urma să fie ascunsă o anumită cantitate de țigări. În rechizitoriu se mai arată că pe 17 februarie 2011, Berendi i-ar fi oferit aceeași sumă și unei persoane din conducerea Direcției Județene pentru Accize și Operațiuni Vamale (DJAOV) Satu Mare.

”La data de 13 martie 2011, inculpatul Berendi Gheorghe a ajutat doi cetățeni moldoveni să introducă în țară, din Ucraina, prin punctul de trecere al Frontierei Halmeu, cantitatea de 100.490 pachete țigări în valoare de 107.435 lei (25.229 euro)”, se arată în actul de sesizare a instanței.

În cursul audierilor Berendi a negat toate acuzațiile care i se aduc în acest dosar spunând că el nu știa nimic despre activitatea celor doi cetățeni moldoveni. ”Ei au venit la mine ca să le închiriez un spațiu pentru că au o firmă de import-export. Eu nu știam nimic despre activitatea lor”, a declarat în fața instanței Berendi.

Pentru ședința de mâine (19 iunie) sunt citați în vederea audierii cei doi martori propuşi prin rechizitoriu, apărarea urmând să prezinte alte cereri proprii după audierea celor indicaţi în actul de sesizare.

Scrie un comentariu