Marți, 19 iunie: Verdictul în cazul Popa, Ulici, Ștrango

Fostul inspector școlar general, Mariana Popa, fostul director adjunct al Direcției Generale a Finanțelor Publice Satu Mare, Ioan Ulici și omul de afaceri din Negrești Oaș, Vasile Ștrango vor afla marți, 19 iunie, hotărârea instanței în cazul dosarului în care sunt inculpați. Vă reamintim că ședința de săptămâna trecută a avut loc în spatele ușilor închise la solicitarea avocatului Dan Șuta, motivând că a venit vremea concluziilor iar discuțiile ar trebui purtate departe de ochii și urechile publicului.

După cum se știe, în acest dosar sunt implicați și nume grele din cadrul PD-L Satu Mare precum cel al deputatului Ioan Holdiș și al fostului prim-vicepreședinte al organizației județene, în prezent director al Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Satu Mare, Valentin Breban.

De altfel, procesul celor trei inculpați are un istoric cât se poate de interesant având în vedere unele răsturnări (chiar spectaculoase) de situație. Din moment ce atât cei trei inculpați cât și deputatul democrat-liberal Ioan Holdiș (citat ca martor) au negat cu vehemență vreo implicare în colectarea (se pare instituționalizată) a unui procent de 3% din contravaloarea unor lucrări contractate de oameni de afaceri din sfera PD-L, Valentin Breban ”a întors placa” și a recunoscut existența unei asemenea practici și, mai mult decât atât, a implicat și numele deputatului Holdiș în asemenea afaceri. Mărturia lui Breban i-a luat prin surprindere atât pe avocați cât și pe cei trei inculpați care, potrivit unor surse neoficiale dar cât se poate de credibile din sânul partidului consideră că Breban este ”cârtița care a fost pus să vorbească”. De către cine și … cu ce scop, rămâne însă un mister.

Un Comentariu la "Marți, 19 iunie: Verdictul în cazul Popa, Ulici, Ștrango"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.