Caravana BookLand la Satu Mare


BookLand, considerat cel mai avangardist, dinamic, cult, cool şi prietenos târg de carte din România a ajuns zilele acestea la Satu Mare. Până în data de 17 iunie, pe sătmărenii care vor trece pragul Centrului Comercial Grand Mall îi aşteaptă peste 9.000 de titluri de carte, muzică şi jocuri, de la cele peste 70 de edituri participante.

Anul acesta, evenimentul se află la cea de-a doua ediţie, dar pentru prima dată la Satu Mare, iar timp de 42 de săptămâni Caravana BookLand va poposi în 39 de oraşe din ţară.
Conceptul BookLand este unul inovator, atât prin aria geografică de acoperire, cât şi prin amploarea sa, în condiţiile în care reuneşte mii de titluri, iar scopul acestuia este de-a aduce cartea în drumul oamenilor şi de-a avea un efect educativ asupra societăţii româneşti.

Deoarece Caravana BookLand este un târg inedit de carte, muzică, film şi jocuri, pe lângă posibilitatea de-a alege şi cumpăra dintre miile de titluri de carte expuse, la Satu Mare cu aportul celor care au răspuns pozitiv organizatorilor, sătmărenii vor avea ocazia să asiste şi la alte mici evenimente. Astfel, miercuri, de la ora 18:00, copiii de la Palatul Copiilor din Satu Mare vor susţine două momente speciale: un atelier de pictură – sub îndrumarea profesoarei Szemak Zsusza, un atelier origami – coordonat de Sarvadi Edith şi un miniconcert susţinut de taraful de muzică populară coordonat de profesorul Nicolae Miclăuş.

Joi, 14 iunie, elevi ai Şcolii de Arte vor susţine un recital de muzică populară, iar scriitorii Gheorghe Cormoş, Alexandru Ardelean, Ion Bala, Nicolae Mariţa şi Loredana Ştirbu vor prezenta câteva dintre creaţiile lor. Vineri, 15 iunie, elevi ai Şcolii de Arte vor susţine un recital de muzică clasică, iar până duminică, 17 iunie, la BookLand pot fi admirate creaţii ale sculptorului Radu Ciobanu, precum şi lucrări ale pictorului Valer Sasu.

Un Comentariu la "Caravana BookLand la Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.