SC Electrica nu a gestionat corespunzător situaţia provocată de furtuna de duminică

Din cauza fenomenelor meteorologice înregistrate în judeţul Satu Mare, în data de 10 iunie s-au produs serioase perturbări în alimentarea cu energie electrică a localităţilor din judeţ, afectând derularea procesului de votare şi ulterior a procesului de numărare a voturilor – se arată într-un comunicat de presă din partea Instituţiei Prefectului.

Încă din cursul dimineţii de 10 iunie, la nivelul judeţului au fost înregistrate un număr de 8 localităţi care nu aveau asigurată alimentarea cu energie electrică urmarea furtunii produse în noaptea de sâmbătă/duminică. Prin intervenţia Instituţiei Prefectului, problemele au fost remediate la timp de echipele aparţinând SC Electrica SA.

În urma furtunii puternice şi a căderii de grindină, în după amiaza zilei de 10 iunie, judeţul Satu Mare fiind sub cod portocaliu, în municipiul Satu Mare, oraşul Negreşti- Oaş şi 14 comune cu satele aparţinătoare se înregistrau probleme în alimentarea cu energie electrică. Pe tot parcursul zilei s-a menţinut comunicarea cu directorul S: Electrica SA Satu Mare, fiind informat şi directorul Sucursalei Transilvania Nord Cluj- Napoca despre situaţia necorespunzătoare din acest punct de vedere înregistrată în judeţul nostru. Instituţia Prefectului a informat în mod operativ şi a solicitat conducerii Ministerului Administraţiei şi Internelor sprijin pentru soluţionarea unora dintre probleme.
Prin toate căile de comunicaţie s-a menţinut legătura cu primăriile localităţilor afectate pentru asigurarea de surse alternative de alimentare cu energie electrică la secţiile de votare. În pofida asigurărilor primite în mod repetat de la conducerea SC Electrica SA Satu Mare, numărul localităţilor fără alimentare cu energie electrică nu a scăzut în mod semnificativ, lucru care a generat blocarea procesului de numărare a voturilor în mai multe secţii de votare de pe raza judeţului. Pe parcursul nopţii de 10/11 iunie au fost realimentate o parte din localităţile rămase fără curent, însă au mai rămas un număr de 5 localităţi din judeţ unde asigurarea energiei electrice a fost rezolvată parţial.

Prin intervenţia Instituţiei Prefectului s-au asigurat surse alternative de alimentare cu energie electrică la secţiile de votare (generatoare, felinare, lumânări, lanterne, etc) pentru a se continua numărarea voturilor. Cu toate aceste demersuri s/au înregistrat întârzieri mari faţă de calendarul stabilit anterior în numărarea voturilor şi predarea proceselor verbale către Biroul Electoral Judeţean.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.