Victor Ponta: ”Sunt convins că pe 10 iunie, USL va obține victoria la Satu Mare”


Este declarația făcută astăzi, 7 iunie, în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul PSD, prim-ministrul României, Victor Ponta. Prezent la Satu Mare înaltul demnitar și-a manifestat încrederea în proiectele celor doi candidați ai USL la funcțiile de primar al municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica și cea de președinte al Consiliului Județean, Adrian Ștef.

Totodată Ponta a declarat că cei doi candidați au tot sprijinul Guvernului și al său personal deoarece este vorba despre oameni onești, profesioniști și cu o bogată experiență administrativă. ”Am venit la Satu Mare ca să susțin candidaturile domnului dr. Dorel Coica și al domnului Adrian Ștef. De aici mă duc la Cluj unde se dă o bătălie importantă. Sunt pregătit să sprijin în totalitate proiectele celor doi candidați. Dacă până acum sprijinul se dădea pe linie politică și erau ajutate doar proiectele prin care se întorceau bani la firmele PDL-iste, de acum încolo va fi altfel. Doresc de la viitorii primari și președinți de Consilii Județene o altă administrație, bazată pe profesionalism și competență. Știu că județul dumneavoastră are o componență etnică mai aparte dar constat cu mândrie că aici s-a reușit ceea ce era greu de crezut la început și sunt convins că în județul Satu Mare USL va avea un președinte, în persoana lui Adrian Ștef iar municipiul Satu Mare un primar, în persoana dr. Dorel Coica. Vreau să vă asigur că pentru mine Satu Mare este la fel de important ca oricare alt județ. Mulțumesc colegilor mei de aici că s-au mobilizat în această perioadă, deși cu puțin timp în urmă aproape nimeni nu ne dădea prea multe șanse. Cu toate acestea, constat cu satisfacție că ne îndreptăm spre victorie și sunt ferm convins că pe 10 iunie vom învinge în județul Satu Mare”, a declarat Victor Ponta.

Referindu-se la vizita președintelui Parlamentului din Ungaria, în România, Kover Laszlo, primul-ministru a declarat că ”toată activitatea lui Kover Laszlo a fost și este monitorizată de noi pentru a vedea dacă acesta încalcă prevederile legale. Kover Laszlo nu avea ce căuta în campania electorală într-o altă țară și mai mult decât atât să sprijine un partid extremist. Poziția Guvernului a fost categorică dar nu am vrut să aruncăm gaz pe foc. Kover Laszlo nu este un prieten și nu este binevenit la Satu Mare, deoarece prezența sa nu este întâmplătoare. Suntem mobilizați să nu-l lăsăm pe Kover Laszlo și pe prietenii lui de la Budapesta să-și atingă scopurile. Adevăratul drum pe care trebuie să-l urmăm este cel al dezvoltării comune. Persoane precum Kover Laszlo nu fac decât să ne ducă înapoi în timp, la începutul anilor ’90 și e foarte important ca să nu răspundem instigațiilor domnului Kover Laszlo”, a declarat Ponta.

Cu privire la candidatura unui medic la Primăria Satu Mare, Ponta a declarat că această soluție este binevenită și ”sunt convins că dacă domnul doctor ar fi câștigat alegerile în 2008, orașul ar fi arătat cu totul altfel”.
De la sediul PSD, primul-ministru al României s-a deplasat pe jos, împreună staful USL Satu Mare, până la Palatul Administrativ, întâlnindu-se pe acest traseu cu numeroși sătmăreni. De asemenea, a avut o scurtă întrevedere cu prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, după care a s-a oprit și la Consiliul Județean făcând o vizită fulger în biroul vicepreședintelui, Mircea Govor.

De la Satu Mare Victor Ponta s-a îndreptat spre Cluj-Napoca pentru a susține candidatul USL la funcția de primar al municipiului.

Un Comentariu la "Victor Ponta: ”Sunt convins că pe 10 iunie, USL va obține victoria la Satu Mare”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.