Sondajele îi indică pe dr. Dorel Coica și Adrian Ștef, câștigătorii bătăliei de la locale

Ca urmare a apariției în mass-media sătmăreană a unor sondaje de opinie care după părerea copreședintelui USL Satu Mare, Valer Marian, derutează electoratul sătmărean, parlamentarul a ținut să facă astăzi, 7 iunie, o declarație de presă pe această temă.

Potrivit acestuia candidatul PRM la funcția de primar al municipiului Satu Mare nu avea cum să îl devanseze în sondaje pe dr. Dorel Coica iar veridicitatea acelui sondaj ridică multe semne de întrebare. ”În primul rând pollitic.ro nu prezintă metoda de cercetare aplicată în realizarea acelui sondaj. Mai mult decât atât, prin acest sondaj nu s-a dorit decât decredibilizarea candidatului nostru, dr. Dorel Coica.

Ca o contrapondere a sondajului publicat zilele trecute în mass-media sătmăreană, Valer Marian a prezentat rezultatele unui sondaj realizat la cererea PSD în intervalul 19-21 mai, care îi indică pe candidații USL, câștigătorii bătăliei electorale de duminică, 10 iunie. Sondajul a fost efectuat pe raza municipiului Satu Mare.

Senatorul sătmărean mai spune că sondajul POSD a fost efectuat pe un eșantion de 1.057 de sătmăreni cu vârsta de peste 18 ani, și are o marjă de eroare de plus, minus 3%.

Rezultatele acestui sondaj arată că 74% dintre sătmăreni consideră că prin venirea la guvernare a USL, țara se îndreaptă într-o direcție bună și foarte bună. În ceea ce privește candidații coaliției la funcțiile de primar al municipiului Satu Mare și cea de președinte al Consiliului Județean, studiul s-a axat atât pe notorietatea candidaților cât și pe credibilitatea acestora.

Astfel, potrivit sondajului, dr. Dorel Coica se bucură de notorietatea a 93,1% dintre sătmăreni și peste 60% dintre cei intervievați au încredere în candidatul USL. Același sondaj arată că Iuliu Ilyes are o notorietate cuantificată în puncte procentuale care se ridică la 94,1% și se bucură de credibilitatea a aproximativ 40% dintre locuitorii municipiului Satu Mare. Același sondaj arată că Nicolae Șuta, candidatul PDL la funcția de primar al municipiului Satu Mare, are o notorietate de 18,1%, însă 81,9% nu îl cunosc pe acesta. Dacă este să vorbim de încrederea candidatului PDL al Primărie, 29,4% dintre cei intervievați, cred că acesta ar fi un edil bun pentru sătmăreni.

În rândul candidaților pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef se bucură de notorietatea a 70,9% dintre cei întrebați și de încrederea a 49% a celor intervievați. Actualul președinte al Consiliului Județean este cotat cu 64,9% în ceea ce privește notorietatea și cu 41,1% în ceea ce privește încrederea. În schimb, Radu Giurcă stă destul de slab în sondajul luat în studiu, deoarece acesta se bucură de un procent de 37,5% în ceea ce privește notorietatea și de 22,45 la încrederea.

Dacă sătmărenii ar trebui ca mâine să se prezinte la urne, sondajul PSD arată că 57,7% ar vota cu dr. Dorel Coica, 36,5% cu Iuliu Ilyes, 3,1% cu Nicolae Șuta, 0,3% cu Sergiu Băbășan, 0,3% cu Zazula Bela și 2,1% cu Golea Niță Bujor.
În ceea ce privește candidații la președinția Consiliului Județean, 52,5% ar vota cu Adrian Ștef, 37,8% cu Csehi Arpad, 4,9% cu Radu Giurcă și 2,1% cu Mihail Rusu.

La partide, pe primul loc se situează USL (55,7%), urmat de UDMR (33,4%), PDL (5,3%) și PP-DD (3,8%).

Un Comentariu la "Sondajele îi indică pe dr. Dorel Coica și Adrian Ștef, câștigătorii bătăliei de la locale"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.