Aparatură ultramodernă la Spitalul Judeţean Satu Mare


Cu bani alocaţi de Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean, secţia Oftalmologie din cadrul Spitalului Judeţean Satu Mare a fost dotată cu aparatură performantă care permite efectuarea unor intervenţii de mare dificultate, în premieră pe plan local. Una dintre cele mai importante intervenţii este efectuată în cazul dezlipirilor de retină, iar medicul specialist Levai Lehar, venit la Satu Mare de la Spitalul Militar din Cluj Napoca are deja şi pacienţi din alte judeţe. Miercuri, 6 iunie, şeful secţiei Oftalmologie, Bagosi Paul şi Levai Lehar au prezentat ziariştilor echipamentele medicale achiziţionate şi au vorbit despre intervenţiile care se pot efectua cu ajutorul acestora.

În general, intervenţiile chirurgicale oftalmologice care pot fi efectuate acum şi la Satu Mare se referă la marea patologie diabetică, precum operaţiile de cataractă – efectuate cu metoda modernă a facoemulsificării, retinopatiile diabetice, sau hemoragiile in vitros. Aparatura utilizată pentru efectuarea acestor intervenţii chirurgicale este modernă şi de ultimă generaţie, între care un microscop operator performant, laser pentru fotocoagularea retinei pentru diabetici, dar mai ales aparatul cu care sunt efectuate intervenţiile în cazul dezlipirilor de retină.

Unii dintre pacienţii care au beneficiat deja de intervenţii cu echipamentele medicale din cadrul secţiei Oftalmologie a Spitalului Judeţean, vin la Satu Mare din alte judeţe. Este şi cazul Ceciliei Rus din Cluj Napoca, diabetică, care miercuri aştepta să fie consultată de medicul Levai Lehar.

Pe lângă tratarea cazurilor curente ale pacienţilor cu afecţiuni oftalmologice, personalul medical al secţiei Oftalmologie, în colaborare cu Centrul Diabetic Judeţean derulează o campanie de depistare timpurie a complicaţiilor care survin în cazul bolnavilor de diabet. Medicul Levai Lehar a atras atenţia asupra faptului că în cadrul acestei campanii, toţi suferinzii de diabet beneficiază de o consultaţie gratuită în cadrul secţiei Oftalmologie, iar în acest sens trebuie să solicite trimitere de la medicul curant de la Centrul Diabetic Judeţean.

Anul trecut, pentru dotarea cu aparatură a secţiei Oftalmologie, Consiliul Judeţean Satu Mare şi Ministerul Sănătăţii au alocat 284.000 lei, iar în acest an suma alocată se cifrează la 50.000 euro alocaţi de Consiliul Judeţean cu prilejul şedinţei de la începutul lunii aprilie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.