Nu discriminaţi copiii!

Un marş de promovare a drepturilor copiilor şi tinerilor străzii din Satu Mare a avut loc marţi, 5 iunie, începând cu ora 13:00. Acţiunea a fost organizată în cadrul campaniei de promovare a voluntariatului pentru nevoile şi aspiraţiile copiilor străzii, derulată de Asociaţia Stea Satu Mare în intervalul 4-8 iunie a.c.

Participanţii la marş, zeci de copii şi tineri de la mai multe şcoli şi licee din Satu Mare, dar şi dintre cei care frecventează centrul de zi al Asociaţiei Stea, au pornit din faţa statuii dr. Vasile Lucaciu din parcul central şi s-au deplasat pe pasajul pietonal “Corneliu Coposu” până pe platoul din Piaţa “25 Octombrie”. Alături de participanţii la marş, organizatorii au purtat pancarte inscripţionate cu mesaje împotriva discriminării şi de promovare a incluziunii sociale a copiilor şi tinerilor străzii.

Campania Asociaţiei Stea continuă miercuri, 6 iunie, cu dezbaterea în limba franceză “Protecţia drepturilor copiilor străzii”, cu implicarea elevilor de la trei colegii din Satu Mare şi competiţia sportivă “Cupa Antidiscriminării Copiilor şi Tinerilor Străzii”, care va avea loc la baza sportivă din ştrand.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.