Ştiaţi că …?

Echipa de fotbal Olimpia Satu Mare a fost înfiinţată în mai, 1921? La doar cinci ani de la înfiinţare, Olimpia câştigă campionatul zonal şi se califică în sferturile de finală ale campionatului naţional de fotbal dar este eliminată de multipla campioană, Chinezul Timişoara. În 1934, Olimpia se califică în sferturile de finală ale primei ediţii a Cupei României. După înfiinţarea Diviziei B, în toamna aceluiaşi an, Olimpia CFR Satu Mare este prezentă în seria a III-a, iar în 1936 ajunge în Divizia A, dar la scurt timp retrogradează.

Olimpia promovează din nou în Divizia A în 1974, clasându-se pe locul IX. În 1978 se califică în finala Cupei României, unde este învinsă. În 1980, echipa sătmăreană revine în Divizia B, unde se menţine până în 1993, an în care retrogradează în Divizia C. Însă în 1995, Olimpia revine în Divizia B, apoi trei ani mai târziu (în 1998) promovează în prima ligă dar retrogradează imediat. În iarna 2007-2008 problemele financiare se acutizează motiv pentru care locul în Liga a III-a este împrumutat pentru retur echipei FC Şimleu care joacă sub numele de Olimpia SM. În 2008, din cauza problemelor financiare tot mai grave Olimpia renunţă la participarea în competiţiile oficiale.

Echipa de fotbal Olimpia Satu Mare a fost „reînviată” în 2010 (FC Olimpia 2010 Satu Mare) iar în prezent este antrenată de Tibi Csik şi Ioan Dragomir. În sezonul 2011-2012 a terminat campionatul pe locul II, în Liga a III-a, seria a VI-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.