Scandal la uşa Domnului

Dacă vă închipuiţi că bisericile sunt ferite de scandaluri, vă înşelaţi amarnic. Câţiva enoriaşi care nu au fost lăsaţi să intre în biserica penticostală de pe strada Crasna din Satu Mare (colţ cu strada George Coşbuc) au forţat uşa baricadată de agenţii unei firme de pază, hotărâţi să intre cu orice chip în lăcaşul de cult.

Scandalul s-a iscat înainte de slujba de vineri, 1 iunie, după ce pastorul le-a interzis mai multor enoriaşi să intre în biserică, pe motiv că aceştia ar fi întrerupt în mai multe rânduri predica. Înfuriaţi pe pastor oamenii au încercat să pătrundă cu forţa în lăcaşul de cult. Pentru a potoli spiritele a fost nevoie şi de intervenţia poliţiştilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare, Roxana Cristea „conflictul de la biserica penticostală de pe strada Crasna a avut loc vineri seara, în jurul orei 18.00. Pentru a aplana conflictul la faţa locului a fost nevoie de intervenţia poliţiştilor de la ordine publică. Am înţeles că biserica respectivă are un pastor nou, iar acesta le-a interzis câtorva enoriaşi să participe la slujbe pe motiv că deranjează predica. De altfel, săptămâna trecută, la aceeaşi biserică, a mai avut loc un conflict cu acelaşi substrat”.

Conform unor surse neoficiale enoriaşii înfuriaţi sunt pregătiţi ca la slujba de duminică, 3 iunie, să nu îl lase pe preot să intre în biserică.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.