Jocuri de copii – Poliţist Junior de 1 Iunie


Pe lângă zilele porţilor deschise organizate pentru copii de către Pompieri, Jandarmi şi Direcţia pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, pe lângă serbările tematice care au avut loc în mai multe grădiniţe, la Satu Mare punctul fierbinte al manifestărilor organitate vineri, 1 iunie, de Ziua Internaţională a Copilului a fost amfiteatrul din pasajul “Corneliu Coposu”. Aici, Centrul Cultural “G.M.Zamfirescu” şi Primăria municipiului, în colaborare cu Fundaţia “Maria” şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie au organizat o manifestare aparte. Este vorba despre finala celei de-a VI-a ediţii a campaniei “Jocuri de copii” organizată pe tema “Poliţist Junior”.

Campania a debutat la sfârşitul lunii aprilie şi, până la mijlocul lunii mai, copiii din mai multe grădiniţe şi şcoli au fost implicaţi în dirijarea traficului la trecerile pentru pietoni. Vineri, de ziua copiilor, micii poliţişti au fost răsplătiţi cu diplome, cupe şi cadouri după ce au prezentat câte o scenetă sau câte un dans având ca temă activitatea poliţiştilor pe care îi consideră importanţi.

Pe lângă spectacolul micilor poliţişti, în amfiteatrul din pasajul “Corneliu Coposu” au fost prezenţi cu standuri şi costumaţi în clovni, reprezentanţii mai multor banci comerciale din zonă, care au oferit celor mici baloane colorate şi dulciuri şi au realizat picturi pe feţele acestora.

Cât despre sărbătoriţii zilei, nu numai câ şi-au luat în serios rolurile interpretate în spectacole, dar au ştiut foarte bine şi ce-şi doresc de 1 iunie. Alte manifestări organizate de 1 Iunie au avut loc în Grădina Romei, în parcul central şi pe platoul din faţa Muzeului Judeţean.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.