Programe pentru copii de 1 Iunie


Un amplu program de spectacole şi jocuri cu copii şi pentru copii vor avea loc vineri, 1 Iunie, la Satu Mare, de Ziua Internaţională a Copilului.

Între orele 10:00 – 18:00, în pasajul “Corneliu Coposu”, Primăria, Consiliul Local şi Centrul Cultural „G.M.Zamfirescu” invită părinţii, bunicii şi copiii la spectacolele şi programele organizate pentru cei mici.

Vor participa copii de la grădiniţele din municipiul Satu Mare cu mini-spectacole educative şi artistice, dar şi tineri artişti şi formaţii de muzică, dans şi teatru de la şcoli, instituţii şi cluburi din oraş: Ştefania şi Hermina Hotca, Anamaria Pteancu, Bota Regina, Gaby’s Modells, Royal Dance Club, Crazy Dancers, Vlad Pop, Minoretele Şcolii Generale „Octavian Goga”, Angelina Surd, Trupa de Teatru „Arttis”, Cununiţa Năzdrăvană. Tot aici vor avea loc jocuri de pictură facială. În caz de vreme ploioasă evenimentele vor avea loc în sala Centrului Cultural „G.M.Zamfirescu”.

Şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Someş” Satu Mare organizează o serie de activităţi dedicate copiilor, menite să-i apropie de aspectele importante ale profesiei de pompier.

Între orele 10:00-14:00, la ISU Someş va avea loc “Ziua Porţilor Deschise la Pompieri”, după următorul program: de la 10:00 la 11:00, concurs de desene pe asfalt (în curtea ISU Someş, după care, până la ora 12:00 va avea loc prezentarea tehnicii de luptă şi a tradiţiilor pompierilor militari, iar între orele 12:00 – 13:00 vor avea loc exerciţii demonstrative (stingerea unui incendiu), prezentarea colţului informativ – preventiv (expoziţie de fotografii cu principalele activităţi desfăşurate de pompieri), şi vizitarea unităţii.

Pe de altă parte, pe lângă Week-end-ul Familial organizat de UDMR în Grădina Romei, vineri, 1 iunie, copiilor le sunt pregătite surprize şi în alte locuri din municipiu.

Astfel, începând cu ora 9:30, Asociaţia Studenţilor Maghiari (SzMDSz) organizează programe dedicate copiilor în cartierul Carpaţi II, pe terenul de joacă de pe strada Alecu Russo. UDMR Satu Mare împreună cu aripa de tineret a Iniţiativei Tineretul Maghiar (MIK) organizează programe pentru elevii şcolilor generale (şi nu numai) de la ora 10:00, în parcul central. Cu acest prilej, organizatorii îi vor antrena pe cei mici în diferite concursuri distractive: lipire de figurine din pufuleţi, umflare de baloane, desene pe asfalt, aruncare la ţintă, împletire de macaroane etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.