”Implicarea tinerilor în administrația publică”


Acesta a fost tema seminarului de astăzi, 31 mai, organizat în Aula ”Ady Endre” a Universității de Vest ”Vasile Goldiș” Arad, filiala Satu Mare. Evenimentul a avut loc de la ora 14.30.

La întâlnirea cu studenții au fost prezenți președintele Organizației Municipale a TSD Satu Mare, Manuela Rogoz, președintele Ligii Studenților PSD, Adriana Bălaj, iar instituția gazdă a fost reprezentată de conf. dr. Vasile Ciocan.
În luarea de cuvânt Manuela Rogoz a subliniat importanța participării tinerilor la vot ”deoarece noi suntem viitorul acestei țări și trebuie să ne implicăm în rezolvarea problemelor cu care se confruntă societatea românească”. În expunerea sa lidera tinerilor social-democrați sătmăreni a mai trecut în revistă principalele sisteme de vot din diferitele țări, făcând referire pe scurt la sistemele de vot: pe liste, uninominal, preferențial și mixt.

Adriana Bălaj a vorbit despre importanța implicării tinerilor în politică și i-a îndemnat pe aceștia să nu părăsească țara după terminarea studiilor ”deoarece avem de făcut foarte multe lucruri și în România. Nu trebuie să vă lăsați duși de o guvernare sau alta și să nu părăsiți țara. Trebuie să luptați. A lupta înseamnă a te implica”.

Conf. dr. Vasile Ciocan a făcut o scurtă prezentare a administrației publice cu problemele pe care acest domeniu le implică. ”Aveți cunoștințele necesare, forța necesară, tinerețe, deci toate atuurile pentru a pune umărul la dezvoltarea acestei țări. Însă, toate aceste lucruri presupun implicare și implicit luptă. Nu rămâneți pasivi deoarece viitorul țării este în mâinile voastre”, a declarat Ciocan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.