Sindicaliștii de la CNSLR Frăţia susțin USL Satu Mare

Conducerea confederației sindicale a CNSLR-Frăția Satu Mare a încheiat astăzi, 29 mai, un protocol de colaborare cu cei doi candidați ai USL pentru funcțiile de primar al municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica și cea de președinte al Consiliului Județean, Adrian Ștef.

Semnarea protocolului a avut loc de la ora 14.00, în prezența reprezentanților presei locale. Protocolul a fost semnat de președintele CNSLR-Frăția Satu Mare, Dan Burulea respectiv de dr. Dorel Coica și Adrian Ștef. La semnarea documentului au mai fost prezenți liderii de sindicat din domeniul sănătății Aurelia Pop (SANITAS) și Mihaela Bențe (de la CJAS), reprezentanta sindicaliștilor de la SC Apaserv SA, Melania Oșan și reprezentantul Sindicatului Finanțelor ”Samfisc”, Darius Filip.

”Prin încheierea a cestui protocol reprezentanții sindicatelor din sănătate, al funcționarilor publici și ai celor din industrie se angajează să ne susțină în viitoarele proiecte pe care le-am gândit pentru Satu Mare. Mai vreau să vă spun că primul ministru al României, Victor Ponta, susține 100% proiectele USL pentru municipiul și județul Satu Mare. Sătmărenii au nevoie de locuri de muncă. Crearea locurilor de muncă ar trebui să ocupe un loc primordial în fișa postului oricărui primar. Acest lucru nu se poate spune și despre domnul Ilyes, care nu a reacționat în niciun fel în momentul în care Guvernul PDL-UDMR a tăiat salariile și pensiile și când sătmărenii și-au pierdut locurile de muncă. Acesta este motivul pentru care ne-am propus schimbarea până la capăt la Satu Mare. Schimbarea o pot face doar sătmărenii prin votul din 10 iunie”, a declarat dr. Coica.

În luarea de cuvânt Adrian Ștef a făcut referire la acele ședințe de dialog social în cadrul cărora nu se rezolvau problemele comunității. ”Oamenii vorbeau, iar domnul prefect îi asculta. În schimb ușile noastre vor fi deschise pentru a rezolva problemele sătmărenilor. Eu consider că dacă un primar sau un președinte de Consiliu Județean a primit votul sătmărenilor, atunci trebuie să facă tot posibilul să rezolve problemele cu care se confruntă cetățenii care l-au ales”.

Dan Burulea le-a urat succes celor doi candidați ai USL, asigurându-i în același timp de tot sprijinul său și al sindicaliștilor pe care îi reprezintă. ”De mult timp nu am mai fost chemați la discuții, la negocieri. Vorbesc aici despre cele două partide care au guvernat până cu puțin timp în urmă țara, PDL și UDMR. Însă am convingerea că dr. Dorel Coica și Adrian Ștef își vor ține promisiunile față de cetățenii care i-au votat. Atât dr. Coica cât și Adrian Ștef și-au demonstrat până acum competența rezolvând multe dintre problemele locuitorilor acestui oraș și al acestui județ”, a declarat Burulea.

”Îmi exprim mulțumirea că USL vrea să ne susțină deoarece, așa cum bine știți, domeniul sănătății se confruntă cu o serie de probleme. Ne-am recâștigat în instanță multe dintre drepturile acre ne-au fost încălcate în mod abuziv dar care nu au fost aplicate din cauza unor Hotărâri de Guvern care au venit ulterior”, a declarat Aurelia Pop.

La finalul conferinței de presă dr. Dorel Coica a anunțat că săptămâna viitoare, în 6 iunie, la Satu Mare vor concerta Stigma și Mandinga.

În altă ordine de idei, candidatul USL pentru funcția de primar al municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, a declarat că a purtat mai multe discuții cu Țânțaș în ceea ce privește stadiul lucrărilor la ștrandului din Satu Mare. ”Domnul Țânțaș m-a asigurat că ștrandul va fi deschis până pe 5 iulie. Mai vreau să vă spun că am găsit o soluție pentru transportul gratuit al pensionarilor pe autobuze. Le vom asigura carduri speciale și vom rezolva și această problemă. Finanțarea acestor carduri este deja asigurată. Pensionarii vor putea intra gratuit și la ștrand, tot pe bază de carduri”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.