Academicianul Eugen Simion, oaspetele Bibliotecii Județene Satu Mare

Sala de lectură ”Gheorghe Bulgăr” din cadrul Bibliotecii Județene Satu Mare a găzduit astăzi, 29 mai, un eveniment cultural de excepției. Este vorba despre o triplă lansare de carte, volume semnate de criticul și istoricul literar, acad. Eugen Simion: ”Convorbiri cu Petru Dumitriu”, ”În ariergarda avangardei” și ”Mircea Eliade. Nodurile și semnele prozei”.

La evenimentul care a avut loc de la ora 11.00, au participat oameni de cultură, poeți și prozatori din Satu Mare și nu numai. Tot cu această ocazie, prorectorul filialei Satu Mare a Universității de Vest ”Vasile Goldiș”, Gavril Ardelean i-a înmânat distinsului oaspete titlul de ”Opera Magna” pentru întreaga activitate literară.

Despre impactul scrierilor marelui critic și istoric literar asupra literaturii române au vorbit profesorul universitar Gheorghe Glodeanu dar și directorul Direcției pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural Național a județului Satu Mare, poetul George Vulturescu.

Ioan Eugen Simion s-a născut în 25 mai 1933, la Chiojdeanca (Prahova). Este un critic și istoric literar, editor, eseist, profesor universitar român, membru al Academiei Române și președinte al acestui for din 1998 până în aprilie 2006.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.