Sătmărean prins cu 23 kg tutun ascuns într-o mașină

Un sătmărean este cercetat de polițiștii de frontieră după ce la intrarea în țară s-a constatat că acesta a ascuns în mașină 23 kg tutun neprelucrat. Marfa a fost confiscată, iar autoturismul indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.
Duminică, 27 mai, în jurul orei 17.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni s-a prezentat pentru a intra în țară Gavril F., în vârstă de 52 de ani, din Pișcolt. Acesta călătorea într-un autoturism marca Ford Escort, înmatriculat în Satu Mare și condus de Marius F., în vârstă de 26 de ani. Cu ocazia formalităților pentru intrarea în țară, la controlul autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit, în locașul destinat roții de rezervă, sub bancheta din spate, sub scaunul și sub preșul din dreapta față, dar și într-o geantă de voiaj, cantitatea de 23 kg tutun neprelucrat.

Gavril F. nu a putut prezenta documente justificative pentru marfa din mașină, motiv pentru care i s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător și evaziune fiscală.

Întreaga cantitate de tutun, în valoare de 5.336 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.