Locuitorii din Iojib vor avea în curând un cămin cultural modern


Duminică, 28 mai, a fost sfințită clădirea căminului cultural din satul Iojib, comuna Medieșu Aurit.

Evenimentul a început cu oficierea unei scurte slujbe religioase de către părintele ortodox și cel reformat din satul Iojib. Potrivit primarului comunei Medieșu Aurit, Gheorghe Robaș, cu această ocazie au fost sfințite lucrările finalizate până în acest moment deoarece ”mai este mult de lucru însă clădirea, precum cea din centrul de comună respectiv cele din satele Potău și Băbășești vor asigura desfășurarea în condiții civilizate a diferitelor evenimente precum botezuri, nunți, etc.”.

Alături de primarul Robaș și de viceprimarul localității, Olah Szabolcs, au fost prezenți și candidații pentru un nou mandat aflați pe listele de consilieri ai PD-L și UDMR, la nivelul comunei, care i-au asigurat pe cei prezenți de tot sprijinul lor și de ducerea mai departe a proiectelor propuse de primarul și viceprimarul localității. ”Nu am lăsat nici unul dintre sate fără să investim ceva în comunitatea respectivă. Dacă am investit la Românești, am făcut ceva și pentru Potău, Băbășești și Iojib. Noi, cei de la UDMR, am ales să-l sprijinim pentru funcția de primar al comunei Medieșu Aurit pe Gheorghe Robaș, deoarece am considerat că ar fi păcat să stopăm bunul mers al lucrurilor prin schimbarea conducerii”, a declarat viceprimarul Olah Szabolcs.

Investiția face parte din cadrul proiectului în care sunt incluse și celelalte cămine inaugurate până în prezent (Potău și Băbășești) și care are o valoare de 2,5 milioane euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.