Bibliotecari din județ participă la noi cursuri de formare profesională continuă

Biblioteca Județeană Satu Mare a organizat în perioada 16-24 mai, cursul ”Bazele Serviciilor Noi de Bibliotecă”, destinat bibliotecarilor din bibliotecile publice din județ care au aderat la Programul Național ”Biblionet – lumea în biblioteca mea”.

La această formă de pregătire profesională au participat 24 de bibliotecari din localitățile: Bârsău, Cehal, Crucișor, Foieni, Pir, Pomi, Santău, Târșolț, Tășnad, Urziceni, Valea Vinului, Beltiug, Certeze, Livada, Negrești-Oaș, Racșa, Carei, Odoreu, Turț și Satu Mare.

Cursurile au fost pregătite și susținute de către cei doi traineri bibliotecari Bianca Ciceo și Raluca Istrate, care coordonează întreaga activitate a centrului permanent de formare ”Biblionet” din cadrul Bibliotecii Județene Satu Mare, și reprezintă o nouă etapă de formare a bibliotecarilor din bibliotecile publice care fac parte din marea familie ”Biblionet”.

”Conținutul cursului i-a determinat pe bibliotecari să înțeleagă mai bine nevoile comunității lor, să gândească strategii și să identifice oportunități de a dezvolta noi servicii pentru publicul lor. Un important obiectiv al cursului este acela de a atrage spre bibliotecă noi categorii de public care, deocamdată, nu folosesc serviciile bibliotecilor”, au declarat cei doi traineri, Bianca Ciceo și Raluca Istrate.

În perioada 29-31 mai, o altă serie de 12 bibliotecari din: Acâș, Călinești Oaș, Carei, Vama, Viile Satu Mare, Ardud, Hodod, Lazuri, Moftin, Păulești, Supur și Satu Mare își vor îmbunătăți abilitățile și cunoștințele pentru a dezvolta noi servicii în biblioteca lor.

”Primii 24 de participanți au apreciat utilitatea și importanța acestei forme de pregătire profesională continuă pentru a putea face față provocărilor și noilor oportunități pe care le ridică tehnologia modernă oferită de programul ”Biblionet”. Sperăm ca și următorii 12 bibliotecari să se declare mulțumiți, să-și adapteze cunoștințele asimilate la nevoile comunității lor, să dezvolte noi servicii pentru public și să atragă noi utilizatori în biblioteci”, au mai declarat cei doi traineri bibliotecari.

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.