Bibliotecari din județ participă la noi cursuri de formare profesională continuă

Biblioteca Județeană Satu Mare a organizat în perioada 16-24 mai, cursul ”Bazele Serviciilor Noi de Bibliotecă”, destinat bibliotecarilor din bibliotecile publice din județ care au aderat la Programul Național ”Biblionet – lumea în biblioteca mea”.

La această formă de pregătire profesională au participat 24 de bibliotecari din localitățile: Bârsău, Cehal, Crucișor, Foieni, Pir, Pomi, Santău, Târșolț, Tășnad, Urziceni, Valea Vinului, Beltiug, Certeze, Livada, Negrești-Oaș, Racșa, Carei, Odoreu, Turț și Satu Mare.

Cursurile au fost pregătite și susținute de către cei doi traineri bibliotecari Bianca Ciceo și Raluca Istrate, care coordonează întreaga activitate a centrului permanent de formare ”Biblionet” din cadrul Bibliotecii Județene Satu Mare, și reprezintă o nouă etapă de formare a bibliotecarilor din bibliotecile publice care fac parte din marea familie ”Biblionet”.

”Conținutul cursului i-a determinat pe bibliotecari să înțeleagă mai bine nevoile comunității lor, să gândească strategii și să identifice oportunități de a dezvolta noi servicii pentru publicul lor. Un important obiectiv al cursului este acela de a atrage spre bibliotecă noi categorii de public care, deocamdată, nu folosesc serviciile bibliotecilor”, au declarat cei doi traineri, Bianca Ciceo și Raluca Istrate.

În perioada 29-31 mai, o altă serie de 12 bibliotecari din: Acâș, Călinești Oaș, Carei, Vama, Viile Satu Mare, Ardud, Hodod, Lazuri, Moftin, Păulești, Supur și Satu Mare își vor îmbunătăți abilitățile și cunoștințele pentru a dezvolta noi servicii în biblioteca lor.

”Primii 24 de participanți au apreciat utilitatea și importanța acestei forme de pregătire profesională continuă pentru a putea face față provocărilor și noilor oportunități pe care le ridică tehnologia modernă oferită de programul ”Biblionet”. Sperăm ca și următorii 12 bibliotecari să se declare mulțumiți, să-și adapteze cunoștințele asimilate la nevoile comunității lor, să dezvolte noi servicii pentru public și să atragă noi utilizatori în biblioteci”, au mai declarat cei doi traineri bibliotecari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.