USL Satu Mare şi-a lansat astăzi candidaţii pentru locale

În prezenţa ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig respectiv a ministrului Infrastructurii şi Transporturilor, Ovidiu Silaghi, USL Satu Mare şi-a lansat astăzi, 26 mai, candidaţii pentru bătălia de la locale. Evenimentul a avut loc de la ora 11.30, la Filarmonica “Dinu Lipatti” din Satu Mare.

Sute de sătmăreni au participat astăzi la lansarea candidaţilor pentru funcţiile de consilier judeţean, cea de consilier local (pentru municipiul Satu Mare) şi de primar pentru toate unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Satu Mare. Primii care au fost invitaţi să urce pe scenă au fost candidaţii pe lista consilierilor judeţeni respectiv de a consilierilor locali. Potrivit copreşedintelui USL Satu Mare, senatorul Valer Marian “pentru Consiliul Judeţean venim cu o listă de 40 de candidaţi, toţi oameni valoroşi care au demonstrat că pot să reuşească în viaţa profesională. Pe lista noastră de candidaţi, ai USL, se regăsesc doi foşti prefecţi ai judeţului Satu Mare, actualul deputat Gheorghe Ciocan şi eu, senatorul Valer Marian, un fost subprefect, Gabriel Leş, foşti vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean, dr. Paula Mare, Gheorghe Ciocan, Nicolae Bura, actuali vicepreşedinţi, Adrian Ştef şi Mircea Govor, dar şi oameni care au îndeplinit funţii de directori ai diverselor instituţii. Este vorba despre oameni oneşti care sunt pregătiţi să facă totul pentru dezvoltarea acestui judeţ. De asemenea, pe lista consilierilor locali am propus oameni cu experienţă profesională deosebită, încercând să îmbinăm profesionalismul cu tinereţea”.

În continuare senatorul Marian a dat citire unei scrisori semnate de premierul României, Victor Ponta, prin care acesta îl asigură de tot sprijinul său pe candidatul USL pentru funcţia de primar al municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica. “Dr. Dorel Coica a demonstrat că se pot face multe lucruri prin muncă cinstită şi eu cred că este omul de care Satu Mare în acest moment are nevoie”, se arată în scrisoarea premierului.

Senatorul Valer Marian a prezentat lista cu cei 40 de candidaţi pentru Consiliul Judeţean Satu Mare, după care copreşedintele USL Satu Mare, ministrul Ovidiu Silaghi, a prezentat lista consilierilor locali propusă de Uniunea Social Liberal Satu Mare.

În luarea de cuvânt, cei doi candidaţi ai USL pentru funcţia de primar al municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica şi pentru cea de preşedinte al Consiliului Judeţean, Adrian Ştef au îndemnat sătmărenii ca pe 10 iunie, să meargă la vot “deoarece eu vreau să fiu primarul tuturor sătmărenilor şi nu doar al românilor, sau doar al maghiarilor, sau ucrainenilor sau al slovacilor. Eu vreau ca acest oraş să prospere, să creăm locuri de muncă ca sătmărenii să poată muncii”, a declarat dr. Dorel Coica.

Apoi au urmat candidaţii pentru funcţia de primar, prezentaţi de senatorul Valer Marian. “25 dintre candidaţii prezenţi pe scenă sunt primari în funcţie. 16 sunt primari PSD şi 9 din partea PNL. Noi dorim ca la alegerile din 10 iunie, să câştigăm 30, poate chiar 32 de Primării în judeţ”, a declarat senatorul social-democrat.

Ministrul Eduard Hellvig a asigurat candidaţii USL Satu Mare de tot sprijinul său “cu toate că de-a lungul istoriei am avut de multe ori păreri diferite şi am fost adversari. Dar este un lucru bun că am reuşit să construim cea mai puternică forţă politică din România, deoarece doar aşa vom putea învinge coaliţia PDL-UDMR”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.