Centru de recuperare pentru persoanele cu handicap


Un centru de recuperare, reabilitare medicală şi terapie specială pentru persoanele cu handicap va fi inaugurat luni, 28 mai, în municipiul Satu Mare. Centrul „Fericitul Scheffler János”, administrat de Asociaţia Ordinului Surorilor de Caritate „Sf. Vicenţiu”, are o capacitate minimă de primire de până la 240 de clienţi lunar şi va funcţiona în sistem ambulator, de luni până vineri, între orele 8.00-20.00.

În cele 12 săli ale centrului, cu ajutorul unor specialişti în kinetoterapie, psihopedagogie şi asistenţă socială, vor fi oferite servicii de care au nevoie tinerii cu nevoi speciale şi copiii cu autism sau cu Sindrom Down. Este vorba despre servicii de diagnosticare, educaţie medicală, kinetoterapie, consiliere psihologică, asistenţă socială şi spirituală, dar şi consiliere socio-profesională.

Pe lângă profilul de specialitate care îl defineşte, activităţile din cadrul centrului au şi un scop umanitar, furnizând o paletă bogată de intervenţii socio – medicale specializate, cu adresabilitate pentru copii, tineri, adulţi, vârstnici, familii, persoane cu handicap fizic, cu deficienţe mentale sau de învăţare. Centrul „Fericitul Scheffler János îşi va începe activitatea la 1 iunie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.