“Eu te iubesc, eu te omor”, sâmbătă la Teatrul de Nord


Cu o mică modificare de oră şi loc de desfăşurare, penultima zi a festivalului de teatru “Fără Bariere” are incluse în programul zilei de sâmbătă, 26 mai, două spectacole.
Primul, “Flori de mină” (Banyavirag), de Szekely Csaba, susţinut de actorii de la Yorik Studio a Teatrului Naţional Târgu Mureş, Compania “Tompa Miklos”, va avea loc de la ora 19:00, în sala “Studio”. În distribuţie: Iván: Viola Gábor, Mihály: Bányai Kelemen Barna, Ilonka: Nagy Dorottya, Illés: Kovács Botond şi Irma: Gulácsi Zsuzsanna. Spectacolul este titrat în limba română.

De la ora 22:00, în sala mare (faţă de 21:30, în curtea Muzeului de Artă, cum era prevăzut iniţial), Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ prezintă “Eu te iubesc, eu te omor”, un spectacol de Sorin Oros şi Tudor Tăbăcaru, recomandat publicului peste 16 ani. În distribuţie: Maria: Corina Grigoraş, Valeriu: Victor Giurescu, Bebe: Dragoş Ionescu, Csabi: Cezar Antal, Stratulat: Daniel Beşleagă, Mircea: Ştefan Zaharia.

O scriitoare interesată de mecanismul declanşator al crimei, un director de penitenciar nu tocmai conform normelor şi patru puşcăriaşi care duc în spate patru poveşti de dragoste, toate finalizate cu câte o crimă. Convingerea conform căreia dragostea îţi dă drept de viaţă şi de moarte asupra persoanei iubite.

Dragostea dusă la extrem, dragostea care scapă de sub control pentru ca imediat să denatureze…. Impulsul ucigaş care acţioneză ca cel mai firesc lucru din lume şi fiinţa umană capabilă de cele mai nechibzuite gesturi… Apoi vina care, întotdeauna este plasată în exterior, eventual unor forţe supranaturale. Şi, evident, justificarea – cea care îţi dă puterea să trăieşti în continuare, pentru că, nu-i aşa? ceva care depăşeşte puterea de înţelegere a acţionat prin intermediul tău.

O tragi-comedie construită la limita dintre dragoste şi nebunie, un spectacol în care, râzând, te trezeşti c-ai intrat, alături de personaje, într-o adevărată şi cumplită dramă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.