Cartier de locuinţe ANL pe strada Poligonului


Trei blocuri de locuinţe ANL vor fi construite pe strada Poligonului din municipiul Satu Mare, iar lucrările se află deja în derulare. Şantierul a fost inaugurat vineri, 26 mai, de primarul Iuliu Ilyes, viceprimarul Kereskenyi Gabor şi Csehi Arpad, preşedintele Consiliului Judeţean, care s-au deplasat la faţa locului împreună cu reprezentanţii executantului.
Început în anul 2010, proiectul privind realizarea complexului de blocuri ANL a fost blocat în lipsă de fonduri. Primarul Iuliu Ilyes a precizat că, după vizita efectuată la Satu Mare, Cristian Petrescu – fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului în perioada de guvernare a lui Răzvan Ungureanu, a reuşit totuşi să aloce fonduri pentru începerea lucrărilor în acest an. Astfel, municipiului Satu Mare i-a fost alocat circa 30% din cei 7.467.000 lei, valoarea totală a contractului pentru celei trei blocuri.

Complexul de locuinţe ANL din zona Poligonului este mai amplu şi prevede construirea în total a 220 apartamente, din care, în această primă etapă vor fi realizate doar 74 – din care 33 de spaţii de locuit cu o cameră, iar 41 cu două camere. Totodată, administraţia locală sătmăreană a finanţat cu 2,9 milioane lei lucrările de infrastructură privind extinderea utilităţilor, astfel încât zona să fie accesibilă.

Primarul Iuliu Ilyes a afirmat că le-a promis sătmărenilor construirea a 220 locuinţe sociale, iar începerea lucrărilor la blocurile ANL de pe strada Poligonului reprezintă o garanţie că o parte din promisiunea sa se va realiza. De asemenea, preşedintele Csehi Arpad a declarat:” Sper că primii tineri se vor muta aici în vara anului viitor”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.