Aurelia Fedorca organizează o excursie cu Mocăniţa pentru pensionarii negreşteni

Candidatul USL la Primăria oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, organizează sâmbătă o excursie cu Mocăniţa pe Valea Vaserului, pentru un grup de 36 de pensionari din cadrul asociaţiei de pensionari din Negreşti-Oaş.

Pensionarii vor pleca spre Maramureşul istoric sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 05.30, cu un autocar, pe traseul Sighetu Marmaţiei – Vişeul de Sus. De aici, cei 36 de pensionari se vor îmbarca la ora 10.00 pe Mocăniţă şi vor călători pe Valea Vaserului, unde vor poposi câteva ore şi vor servi masa la pensiunile din zonă. La întoarcere, pensionarii negreşteni vor călători pe Valea Izei, unde vor vizita Mănăstirea Bârsana.

O parte dintre pensionarii care vor pleca în excursie, dar şi alţi vârstnici au participat vineri după-amiaza la sediul USL din Negreşti-Oaş la „Cafeneaua publică”, unde au dezbătut oferta electorală a Aureliei Fedorca pentru vârstnici.

Pensionarii i-au cerut candidatului USL să rezolve problema apei potabile, fiind nemulţumiţi şi de preţul apei. Aurelia Fedorca le-a explicat pensionarilor că proiectul Apaserv privind reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare va rezolva neajunsurile în domeniu. O altă problemă pusă pe tapet a fost starea drumurilor, Aurelia Fedorca precizând că în următorii ani vor fi modernizate integral 12 străzi, din care şase din fonduri europene. De asemenea, pensionarii s-au arătat interesaţi de proiectul „Centrului de zi pentru vârstnici”, apreciind faptul că vor avea unde să se întâlnească pe viitor. Aceştia au salutat şi proiectul privind construirea unui Centru Multicultural în parteneriat public-privat. Aurelia Fedorca a arătat că există investitori interesaţi să construiască un astfel de centru pe terenul Primăriei, un adevărat Mall cultural, cu sală de spectacole, bibliotecă, cinematograf, sală de conferinţe şi chiar un magazin mare, iar efortul financiar al Primăriei va fi minim.

Aurelia Fedorca le-a mulţumit pensionarilor pentru implicare, invitându-i să vină cu propuneri şi cu idei şi după ce va ajunge la Primărie. Aceasta le-a mai propus să fie activi în cadrul Consiliului cetăţenilor, organism pe care intenţionează să-l înfiinţeze cu scopul de a implica populaţia în viaţa oraşului. În final, pensionarii au declarat la unison că o susţin să ajungă la Primărie, apreciind deschiderea ei şi promiţând să se implice atât în proiectele care îi privesc cât şi în altele care privesc dezvoltarea oraşului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.