Acuzaţii de falsificare a unor documente la Craidorolţ, în atenţia prefectului


Vineri, 25 mai, Eugeniu Avram, prefectul judeţului Satu Mare, l-a primit pe primarul comunei Craidorolţ, Daniel Balogh, la solicitarea acestuia. La întâlnire au mai fost prezenţi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor şi şeful Serviciului Juridic din cadrul Instituţiei Prefectului, Eugen Chioran. Solicitarea primarului de-a avea discuţia cu prefectul Eugeniu Avram a venit în urma depistării unor fapte care privesc, în opinia primarului, falsificarea de documente oficiale.

Acuzaţiile formulate de primarul Balogh se referă la falsificarea listei trimise la Instituţia Prefectului cu persoanele propuse pentru a fi desemnate în funcţiile de preşedinte şi locţiitor la secţiile de votare de pe raza Cirscumscripţiei electorale comunale nr. 26 Craidorolţ. Suspiciunile de falsificare au apărut după ce Instituţia Prefectului i-a semnalat primarului faptul că a trimis doar două nominalizări pentru cele două funcţii de la secţiile de votare şi nu trei cum precizează legislaţia. Pentru că nu avea cunoştinţă de semnarea şi trimiterea acelei liste, primarul a verificat documentele care au ajuns la Instituţia Prefectului, ce poartă ştampila Primăriei şi o semnătură care nu i-ar aparţine, despre care susţinea că ar fi de fapt a unui contracandidat, funcţionar public în cadrul primăriei, Răspunzător pentru aceste fapte ar fi, potrivit primarului, secretarul Primăriei comunei, Chiş Dănica Elena. Numărul de înregistrare al adresei trimise către Instituţia Prefectului, şi anume 724/2012, este acelaşi, după cum i s-a arăta prefectului pe copia registrului de intrări/ieşiri documente, cu o adresă a Primăriei Craidorolţ către APIA. Primarul Balogh l-a mai informat pe prefect despre faptul că secretarul comunei este în concediu medical din luna decembrie 2011, certificatul medical fiind prelungit în mod repetat până în data de 31 mai 2012, şi ocupă funcţia de preşedinte al biroului electoral al Circumscripţiei electorale nr. 26. din judeţ.

În baza documentelor prezentate dar şi a sesizării ce i-a fost înmânate, prefectul Eugeniu Avram a anunţat că va cere instituţiilor abilitate să cerceteze acuzaţiile formulate de primarul din Craidorolţ, iar în cazul în care se vor confirma să se ia măsurile legale împotriva persoanelor vinovate. Cât priveşte aspectele legate de modul de desfăşurare a pregătirilor pentru alegerile locale în comuna Craidorolţ, prefectul va analiza şi dispune deciziile ce se impun pentru a se asigura transparenţa, echidistanţa şi legalitatea derulării procesului electoral.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.