Ziua Eroilor la Satu Mare


Ziua Eroilor a fost marcată astăzi, 24 mai, şi la Satu Mare. Manifestările dedicate acestei zile atât de importante în istoria neamului românesc au început la Cimitirul Eroilor, la ora 12.00, după care, de la ora 13.00, au continuat la Monumentul Ostaşului Român.

Manifestările au început cu intonarea imnului naţional, urmat apoi de alocuţiuni despre importanţa omagierii eroilor neamului şi oficierea unui parastas în memoria eroilor neamului românesc.

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean, Primăriei municipiului Satu Mare, dar şi conducerile unor instituţii publice respectiv reprezentanţii partidelor politice au depus coroane la monumentul situat în incinta Cimitirului Eroilor. Înainte însă de ceremonia depunerilor de coroane un sobor de preoţi a oficiat un parastas în memoria celor care au căzut pe câmpurile de bătălie în cele două războaie mondiale. Manifestările au continuat la Monumentul Ostaşului Român din centrul oraşului.

De asemenea, în bisericile din toată ţara au fost astăzi oficiate slujbe de pomenire, sau tras clopotele iar în instituţiile publice s-a păstrat un moment de reculegere în memoria eroilor căzuţi la datorie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.