11 cazuri de nereguli în campania electorală în atenţia IJP


Până în prezent, la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Satu Mare au fost consemnate 11 cazuri înregistrate la nivel de judeţ de la începerea campaniei electorale pentru alegerile locale. Afirmaţia a fost făcută de comisarul şef Constantin Taloş, şeful IJP Satu Mare, cu prilejul şedinţei Colegiului Prefectural organizată joi, 24 mai.

Solicitat de către ziarişti să se refere concret la cazurile menţionate, comisarul şef Taloş s-a informat mai întâi telefonic, în surdină, apoi a enumerat. Primul caz a fost înregistrat în data de 15 mai, iar sesizarea a fost formulată de primarul Iuliu Ilyes, candidatul UDMR pentru alegerile locale, împotriva proprietarului hotelului Casablanca, Grigore Molnar. La etajul superior al hotelului situat în zona gării, acesta a afişat un baner cu un conţinut şi o imagine de atac împotriva primarului. Şeful IJP a afirmat că Grigore Molnar a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 200 lei, conform legii 611 din 1991, totodată fiind nevoit să modifice conţinutul mesajului iniţial.

În continuare, comisarul şef Taloş a precizat că la Botiz, Doba, Negreşti Oaş şi Bixad au fost înregistrate cazuri de rupere a afişelor electorale, iar la Moftin – furtul unui baner. Totodată, în urma sesizărilor formulate de reprezentanţii USL, Poliţia face verificări în Pişcolt cu privire la la darea, respectiv primirea de mită electorală.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.