Adrian Pop – lordul spadasinilor sătmăreni

Este unul dintre cei mai de succes sportivi sătmăreni care în urmă cu câteva săptămâni a fost doar ”la o aruncătură de băț” de a-și realiza visul: calificarea la Jocurile Olimpice de vară de la Londra, din acest an. Însă, nu a fost să fie! Cu toate acestea spadasinul nostru, Adrian Pop, că despre el este vorba, nu renunță la visul său de a se vedea în viitor la o competiție de acest rang. Sportivul nostru are în spate un palmares impresionant fiind cotat în topul primilor 100 cei mai valoroși spadasini de pe planetă. Vă propun în continuare să facem cunoștință cu lordul spadasinilor sătmăreni, Adrian Pop.

Reporter: Pentru început vă rog să ne spuneți câteva cuvinte despre dumneavoastră.

Adrian Pop: Sunt născut pe data de 1 noiembrie 1985, în localitatea Halmeu. M-am mutat în Satu Mare la vârsta de 6 ani. Am terminat liceul la Colegiul Național ”Doamna Stanca” în anul 2004, apoi am absolvit Facultatea de Marketing din cadrul Universității de Vest ”Vasile Goldiș” din Arad. Am început scrima la vârsta de 9 ani cu antrenorul Adrian Pop, o coincidență foarte interesantă de nume, iar în prezent mă antrenez cu Francisc Csiszar.

R.: De unde izvorăște dragostea pentru acest sport?

A.P.: De mic copil mi-a plăcut să mă joc, să concurez, să câștig iar după ce am intrat în sala de scrimă prima oară nu am mai putut ieși, mă simt în largul meu în acest mediu. La început a fost o simplă joacă ca toți copiii abia mai apoi am început să mă gândesc la scrima de performanță!

R.: Care sunt cele mai de rang competiții internaționale la care ați participat până în prezent?

A.P.: Am participat până acum la aproape toate nivelurile competiționale posibile, începând cu naționala, continuând cu concursuri internaționale în țările vecine, am luat parte la Campionatele Europene, Campionatele Mondiale și Campionatele Mondiale Universitare. Spre regretul meu încă nu am reușit să ajung la Jocurile Olimpice, considerate nivelul maxim pe care îl poate atinge o competiție sportivă dar încă am acest vis și sper ca într-o zi să ajung și acolo!

R.: Pe ce loc vă clasați, în prezent, la nivel național? Dar la nivel mondial?

A.P.: Momentan sunt component al lotului național de spadă seniori. Am câștigat campionatul național în anul 2010 și 2011. La nivel mondial sunt în top 100 într-un clasament cu aproximativ 950 de sportivi!

R.: Cum comentați faptul că ați ratat calificarea la Jocurile Olimpice de vară de la Londra?

A.P.: Sunt puțin dezamăgit că nu am reușit să mă calific la Jocurile Olimpice din acest an de la Londra deoarece îmi doream foarte mult acest lucru, însă sunt liniștit că am făcut tot ce am putut să fiu în vârf de formă, dar pur și simplu nu a fost să fie.

R.: Pentru ce concursuri vă pregătiți în prezent?

A.P.: Tocmai ne-am întors de la Campionatul național unde m-am clasat pe locul III, în urma colegilor mei de la clubul sportiv Satu Mare, Arkosi Bertalan și Szilagyi Adrian, iar la proba pe echipe am câștigat titlul, așadar acum vom intra cel mai probabil într-o scurtă pauză urmând ca apoi să reluăm pregătirile pentru Cupa României care va avea loc la Constanța în luna septembrie al acestui an.

R.: Ce hobbyuri mai aveți?

A.P.: Ca hobby pot să zic că mă atrage domeniul IT și baschetul. Urmăresc în general meciurile din NBA.

R.: Ce muzică vă place?

A.P.: Nu pot să zic că am un gen de muzică preferat, pentru mine e importat să mă binedispună melodia în sine.

R.: Cum vedeți viitorul scrimei sătmărene?

A.P.: Viitorul scrimei sătmărene din punctul meu de vedere sună foarte bine, este momentan pe un trend ascendent iar tot mai multă lume a început să sprijine eforturile Clubului sportiv Satu Mare, menționăm aici ajutorul acordat de Primăria municipiului Satu Mare, Universitatea de Vest ”Vasile Goldiș” și alți sponsori locali. De asemenea un aport extraordinar îl aduc antrenorii clubului la care probabil mă voi alătura și eu în următorii ani.

R.: Vă mulțumesc pentru timpul acordat.

A.P.: Și eu vă mulțumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.