Minor reținut de polițiști pentru tâlhărie și furt

Un elev de 16 ani, din Carei, suspectat de comiterea unui furt din locuință și a două tâlhării, constând în sustragerea de bunuri prin agresarea a două persoane, a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii de investigații criminale, fiind încarcerat în Arestul Inspectoratului.

La sfârșitul săptămânii trecute suspectul, elev în clasa a IX-a, și-a agresat un coleg în vârstă de 15 ani, în incinta unității de învățământ, și i-a sustras telefonul mobil. Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Carei, investigând condițiile comiterii infracțiunii sesizate, au stabilit că suspectul a atras victima prin violențe și amenințări, în toaleta situată la parterul liceului, cerându-i toți banii pe care-i are asupra sa. Continuând să-și agreseze colegul, băiatul i-a luat din buzunar un telefon mobil și suma de 1 leu, atât cât avea victima asupra sa.

Extinzând cercetările, polițiștii au depistat că în urma cu 10 zile, suspectul a mai exercitat violențe asupra colegului său, tot în toaleta imobilului, lovindu-l în repetate rânduri cu pumnii în piept și în abdomen doar pentru a-i inspira frică, fără a-i sustrage bunuri sau sume de bani. Minorul suspectat de comiterea acestei tâlhării a mai fost cercetat în cursul anului trecut de polițiștii careieni pentru săvârșirea unei alte infracțiuni de tâlhărie și a unui furt calificat, dintr-o locuință.

În 28 noiembrie anul trecut, același suspect a furat din mâna unei femei de 40 de ani un portofel ce conținea sume de bani și acte, iar în momentul în care partea vătămată a încercat să-și recupereze bunul, minorul a ripostat violent, lovind victima cu pumnul şi piciorul, cauzându-i traumatisme la nivelul feţei, al mâinilor şi genunchilor. În timp foarte scurt, tânărul, ce nu împlinise la data respectivă vârsta de 16 ani, a fost depistat de polițiștii careieni și cercetat pentru fapta comisă.

Tot în sarcina minorului polițiștii au reținut și comiterea unui furt dintr-o locuință, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 10.000 lei, însumând și contravaloarea distrugerilor cauzate în scopul sustragerii de bunuri. Având în vedere probele administrate în cauză ce au demonstrat întreaga activitate infracțională a suspectului, N.D., de 16 ani, din Carei, polițiștii au emis pe numele acestuia ordonanță de reținere pentru 24 de ore, adresând Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei propunere de arestare preventivă.

Comentarii

comentarii

Scrie un comentariu