Minor reținut de polițiști pentru tâlhărie și furt

Un elev de 16 ani, din Carei, suspectat de comiterea unui furt din locuință și a două tâlhării, constând în sustragerea de bunuri prin agresarea a două persoane, a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii de investigații criminale, fiind încarcerat în Arestul Inspectoratului.

La sfârșitul săptămânii trecute suspectul, elev în clasa a IX-a, și-a agresat un coleg în vârstă de 15 ani, în incinta unității de învățământ, și i-a sustras telefonul mobil. Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Carei, investigând condițiile comiterii infracțiunii sesizate, au stabilit că suspectul a atras victima prin violențe și amenințări, în toaleta situată la parterul liceului, cerându-i toți banii pe care-i are asupra sa. Continuând să-și agreseze colegul, băiatul i-a luat din buzunar un telefon mobil și suma de 1 leu, atât cât avea victima asupra sa.

Extinzând cercetările, polițiștii au depistat că în urma cu 10 zile, suspectul a mai exercitat violențe asupra colegului său, tot în toaleta imobilului, lovindu-l în repetate rânduri cu pumnii în piept și în abdomen doar pentru a-i inspira frică, fără a-i sustrage bunuri sau sume de bani. Minorul suspectat de comiterea acestei tâlhării a mai fost cercetat în cursul anului trecut de polițiștii careieni pentru săvârșirea unei alte infracțiuni de tâlhărie și a unui furt calificat, dintr-o locuință.

În 28 noiembrie anul trecut, același suspect a furat din mâna unei femei de 40 de ani un portofel ce conținea sume de bani și acte, iar în momentul în care partea vătămată a încercat să-și recupereze bunul, minorul a ripostat violent, lovind victima cu pumnul şi piciorul, cauzându-i traumatisme la nivelul feţei, al mâinilor şi genunchilor. În timp foarte scurt, tânărul, ce nu împlinise la data respectivă vârsta de 16 ani, a fost depistat de polițiștii careieni și cercetat pentru fapta comisă.

Tot în sarcina minorului polițiștii au reținut și comiterea unui furt dintr-o locuință, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 10.000 lei, însumând și contravaloarea distrugerilor cauzate în scopul sustragerii de bunuri. Având în vedere probele administrate în cauză ce au demonstrat întreaga activitate infracțională a suspectului, N.D., de 16 ani, din Carei, polițiștii au emis pe numele acestuia ordonanță de reținere pentru 24 de ore, adresând Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei propunere de arestare preventivă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.