Potrivit unui sondaj Informația Zilei Iuliu Ilyes se află în fruntea opţiunilor electoratului


La jumătatea perioade de campanie electorală, cotidianul Informația Zilei a efectuat un sondaj de opinie, rezultatele fiind date publicităţii vineri, 18 mai a.c. Potrivit comunicatului de presă al UDMR pe această temă, în intervalul 15-17 mai au fost intervievaţi 986 de cetăţeni cu drept de vot despre opţiunea lor vizând persoana viitorului primar, marja de eroare fiind de 2 procente.

Astfel, alegerile locale pentru funcţia de primar al municipiului Satu Mare ar fi câştigate de actualul primar Iuliu Ilyés, dacă acestea s-ar desfăşura duminică, 20 mai.
Rezultatele sondajului sunt următoarele:
Iuliu Ilyés (UDMR) – 42%
Coica Costel Dorel (USL) – 38%
Golea Niţă Bujor (PPDD) – 4%
Şuta Nicolae Francisc (PDL) – 3,5%
Băbăşan Sergiu Lucian (PRM) – 1%
Zazula Béla (PCM) – 0,5%
Nu s-au hotărât încă sau nu ştiu cu cine să voteze – 11%
Candidatul UDMR la Primăria Satu Mare Iuliu Ilyés a declarat: „Rezultate similare a arătat şi un sondaj anterior, comandat de UDMR Satu Mare. Aceste sondaje sunt cele reale, nu cele trâmbiţate în lung şi-n lat de contracandidat cu scopuri propagandistice. Rezultatele sunt încurajatoare, dar în niciun caz nu trebuie să ne liniştească, pentru că avantajul meu este încă destul de firav.
Noi continuăm să-i informăm corect pe sătmăreni despre ce am realizat şi ce vrem să realizăm pentru ei. Însă vom avea nevoie de mobilizare puternică şi de participare cât mai numeroasă la vot în data de 10 iunie, ca să putem dezvolta în continuare oraşul şi comunitatea”.

9 Comentarii la "Potrivit unui sondaj Informația Zilei Iuliu Ilyes se află în fruntea opţiunilor electoratului"

 1. ana   19 mai 2012 at 12:36 am

  le sunt pline sacosele celor de la informatia zilei cu bani de la primarie, ar fi fost culmea sa nu iasa Ilyes

  Răspunde
 2. Adriana.B.   19 mai 2012 at 1:00 am

  SE VEDE CA SUNT FALSE SONDAJELE,FELICITARI INFORMATIA CA MINTITI SATMARENI..

  Răspunde
 3. B.A.L.   19 mai 2012 at 1:07 am

  MINCINOSI NU LI RUSINE,CE SONDAJ?,NUMA MINCIUNI,UDMR NU MAI CASTIGA VA SPUN EU.

  Răspunde
 4. Alin   19 mai 2012 at 2:06 am

  Ia cititi putin pe aici

  https://www.e-licitatie.ro/PUBLIC/RFQ/RFQInvitati

  si mergeti putin in jos la Anuntul de atribuire sa vedeti cine a castigat licitatie restrictiva si daca va pasa faceti si niste calcule sa vedeti cat platim noi cetatenii pentru acest sondaj si campania lui Gyusy.

  Răspunde
 5. LIA   19 mai 2012 at 10:03 pm

  pt. Satu Mare exista 2 posibile variante:

  1. iese Ilyes primar – bate palma cu PDL (directiva de la centru) pt. a-l pune pe Suta viceprimar si Giurca vicepresedinte la CJ;

  2. iese Coica primar – aici e clar ca unul din viceprimari va fi de la PNL

  Dupa aceste doua variante sa ne uitam putin in viitor, cam ce se va intampla in noiembrie la alegerile parlamentare, pt. ca acelea sunt decisive din punct de vedere financiar.

  Vor ajunge in parlament doua mari aliante care vor trece pragul electoral de 5%:

  1. PDL+UDMR – dar fara a avea impreuna o majoritate (adica 51%)

  2. USL=PSD+PNL – la fel fara majoritate

  3. PP-DD conform sondajelor de azi

  alte partide precum PRM, PNG, UNPR, PER, etc. sa fim realisti – nu vor trece pragul electoral de 5%;

  in aceste conditii ambele aliante vor trebui sa-si caute partener pentru a crea o majoritate – cine a mai ramas? PP-DD – care va ajunge inevitabil cu o echipa sau alta sa faca GUVERNUL (ei dragi satmareni aici sunt banii adevarati dupa care noi tanjim);

  CAZURI NEFERICITE:

  1. iese Ilyes primar dar la guvernare va fi USL+PP-DD – la revedere Satu Mare bani de la Guvern

  2. iese Coica primar dar la guvernare va fi PDL+UDMR+PP-DD – la fel ciuciu bani de la Guvern

  3. varianta cea mai buna pt. satmareni (ca ne place sau nu) ar trebui sa iasa primar candidatul PP-DD deoarece partidul lui se va afla oricum in Guvern – asta ar fi varianta fara nici un risc.

  De ce spun ca avem nevoie de bani de la Guvern? – pai uitati-va la ultimii 4 ani : Guvernul l-a format PDL+UDMR, dar la conducerea judetului au fost UDMR (Csehi) + PSD (Govor) + PNL (Stef) – bani au atras doar pe filiera UDMR unde au avut ministri UDMR (vezi Sanatate – unde au realizat UPU, spitalul de boli contagioase, etc.); nu este putin ? fata de cat ne-am propus noi ca municipiu; noi suntem un oras impotent din punct de vedere financiar, adica nu ne permitem noi singuri sa construim sala polivalenta, pod peste Somes, etc. care costa bani multi, aici trebuie sa atragem fonduri de la Guvern.

  In concluzie singura noastra sansa pt. a avea speranta ca se va realiza vreo lucrare mare in urmatorii 4 ani este sa vatoam PP-DD (care in orice ecuatie va face parte din Guvern). Daca vom gandi etnic si nu realist (gandindu-ne un pic la bani) atunci vom mai sta pe loc 4 ani, exact ca si la gara "trec multe trenuri prin gara, important este sa stii in care tren sa urci"

  Răspunde
 6. XXX   19 mai 2012 at 11:56 pm

  poi va cred ca in sondajul facut de baietasii astia de la Informatia Zilei, ILyes e nr.1, poi mai voi stiti cati bani au luat pentru aceasta treaba, care bineinteles nu e singura de genu' ''pup in c.. UDMR"

  Răspunde
 7. Mihai Moldovan   20 mai 2012 at 11:07 am

  Nu cred acest sondaj. Este un sondaj mincinos, care nu reflecta adevarul.

  Răspunde
 8. Anida   20 mai 2012 at 1:33 pm

  Nu cred in acest sondaj. E clar cu cine face afaceri si pe cine promoveaza informatia zilei, nu vi se pare?

  Răspunde
 9. dacian   21 mai 2012 at 12:21 pm

  Ce sondaj, e sigur trucat! Cine il mai vrea pe gyuszi la primarie?..va spun eu:nimeni…..Iara se stie ca inf zilei primeste bani frumosi de la gyuszi , de aceea s-a dat citire si acestui sondaj. Nu ramaneti influentati…Coica castiga primaria.

  Răspunde

Scrie un comentariu