Din 4 iunie, zboruri directe din Satu Mare la Veneţia şi Torino-Cuneo


Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a organizat joi, 17 mai, o conferinţă de presă. Avându-i alături pe George Rotaru, directorul Aeroclubului Român, George Rizică şi Marina Iana – directorul de planing şi directorul adjunct ai Companiei Blue Air, precum şi pe directorul Aeroportului Satu Mare, Nicolae Fechete, vicepreşedintele Ştef a prezentat noutăţi referitoare la Aeroclubul Satu Mare şi a anunţat că începând cu data de 4 iunie a.c., Compania Blue Air va opera zboruri directe de pe Aeroportul din Satu Mare, în Italia, la Veneţia şi Torino- Cuneo.
George Rotaru, directorul Aeroclubului Român a anunţat că în acest an relaţia de colaborare cu Consiliul Judeţean se va consolida prin autorizarea terenului de zbor din incinta Aeroclubului Satu Mare, astfel că, aşa cum s-a decis în ultima şedinţă, în aproximativ două luni Aeroclubul sătmărean se va desprinde de cel din Baia Mare şi va deveni de sine stătător. Totodată, la Aeroclubul din Satu Mare urmează a fi revitalizată infrastructura şi este prevăzută efectuarea de reparaţii la clădirea administrativă.

Pe de altă parte, George Rizică a anunţat că în urma tratativelor cu vicepreşedintele Adrian Ştef, începând cu data de 4 iunie a.c., în zilele de luni şi miercuri, respectiv marţi şi vineri, Compania Blue Air va opera săptămânal, până în data de 27 octombrie, zboruri directe de pe Aeroportul din Satu Mare în Italia, la Veneţia şi Torino-Cuneo. Primul zbor va fi operat în data de 4 iunie, cu destinaţia Veneţia. Din Satu Mare, aeronava Boeing cu care vor fi efectuate zborurile va decola la ora 17:50 şi va ateriza la Veneţia la ora 18:35. La întoarcere, aeronava va decola din Veneţia la ora 19:20 şi va ateriza la Satu Mare la ora 22:05.

Pentru destinaţia Torino-Cuneo, în zilele de marţi, aeronava va decola din Satu Mare la ora 10:20 şi va ateriza la Torino-Cuneo la ora 11:35. La întoarcere, ora de decolare din Italia va fi 12:20, iar cea de aterizare pe Aeroportul din Satu Mare – 15:20. În zilele de vineri, aeronava va decola din Satu Mare la ora 8:20 şi va ateriza în Torino-Cuneo la ora 9:35, la întoarcere decolarea va fi la ora 10:20, iar caterizarea pe Aeroportul din Satu Mare la ora 13:20. George Rizică a mai precizat că zborurile vor fi directe, fără escală şi vor fi operate cu aeronave Boeing prevăzute cu 150-168 locuri, iar preţul biletelor de călătorie ar putea porni de la 20 eurocursă şi ar putea ajunge până la 300 euro.

Directorul Nicolae Fechete a afirmat că Aeroportul din Satu Mare are toate dotările necesare pentru decolarea şi aterizarea în condiţii optime a aeronavelor Companiei Blue Air, iar Adrian Ştef a menţionat că în perspectivă sunt avute în vedere tratative cu alte companii pentru zboruri înspre Germania.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.