Și-au obligat copiii să cerșească

Două femei de 36 și 42 de ani, din Petea, sunt cercetate în cadrul unor dosare penale, fiind suspectate că și-au obligat copiii să cerșească pentru a obține bani, ce ulterior erau cheltuiți pe alcool și mâncare.

În cursul zilei de marți, 15 mai, polițiștii Secției 3 Satu Mare Poliție Rurală au organizat o acțiune pe lina combaterii cerșetoriei, context în care au fost depistați în zona stațiilor de carburanți din Petea, trei copii, cu vârste de 10 și 12 ani, care apelau la mila trecătorilor și a conducătorilor auto. În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat că aceștia erau obligați, inclusiv prin exercitarea de violențe, să cerșească, tocmai de către mama și bunica lor.

În consecință pe numele celor două suspecte, Matild V., de 36 de ani și Paraschiva V., de 42 de ani, s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru comiterea infracțiunilor de constrângerea unui minor de a cerși, lovire și alte violențe. Pe durata cercetărilor a fost instituită măsura de siguranță a internării celor trei copii într-un centru de minori, până la clarificarea tuturor aspectelor legate de comiterea faptelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.