”Parada Florilor” – la a IV-a ediție

Respectând tradiţia începută din anul 2007, în vederea marcării evenimentului ecologic din 22 mai ”Ziua Parcurilor”, APM Satu Mare va organiza sâmbătă, 19 mai, cea de-a IV-a ediție a ”Paradei Florilor”. Prin această acţiune se doreşte conştientizarea comunităţii sătmărene privind importanţa spaţiilor verzi.

Întâlnirea participanţilor va avea loc în Grădina Romei, în faţa Complexului de educaţie ecologică ”Casa verde”, la ora 10.30, urmată de depuneri de coroane de către reprezentanţii instituţiilor de mediu din judeţul Satu Mare, alături de reprezentanţi ai comunităţii sătmărene, la bustul lui Kiss Gedeon.

”Parada Florilor” va începe de la intrarea principală a Grădinei Romei, pe Calea Traian – IC Brătianu – Piaţa Libertăţii – Catedrala Romano – Catolică, cu participarea unui grup de biciclişti cu biciclete împodobite cu flori, urmaţi de majoretele de la Şcoala nr. 10 Satu Mare, de fanfara de la Palatul Copiilor Satu Mare, condusă de Mircea Câcu precum şi de o caleașcă trasă de cai împodobită cu flori pregătită de SC Florisal SA. Acest alai va fi însoţit de preşcolari şi şcolari de la unităţile de învăţământ, îmbrăcaţi în costume realizate din materiale reciclabile (flori şi arbori din parcuri, vieţuitoarele din parc), părinţi şi cadre didactice de la instituţiile de învăţământ din judeţul Satu Mare, ONG-uri de mediu, colectivul APM Satu Mare şi toţi cetăţenii care doresc să se alăture acestei mişcări de conştientizare a importanţei spaţiilor verzi.

Pe toată perioada manifestărilor, circulaţia va fi închisă pe traseul: Calea Traian – IC Brătianu – Piaţa Libertăţii, în intervalul orar 11.00 – 12.00 şi în faţa catedralei Romano-Catolice din Piaţa Libertăţii, între orele 11.00 – 15.00, unde şase unităţi de învăţământ vor avea standuri de prezentare a activităţilor pe care le desfăşoară.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.