EXPO 2012 “Fabricat în Satu Mare” – joi, vineri şi sâmbătă


Aflată în acest an la cea de-a III-a ediţie EXPO 2012 “Fabricat în Satu Mare” va debuta joi, 17 mai şi se va derula până sâmbătă, 19 mai, inclusiv. Organizat de Asociaţia Economică Româno-Germană pentru Regiunea de Nord Vest (DRW), Asociaţia Camera Meşteşugarilor şi Primăria municipiului Satu Mare, evenimentul va fi găzduit de “Grand Mall” şi va avea ca moment inedit lansarea Centrului de Excelenţă – “Confecţii de Satu Mare”. Ultimele noutăţi referitoare la evenimentul care va debuta joi, 17 mai, ora 11:00, au vorbit într-o conferinţă de presă organizată marţi, 15 mai, Dan Brumboiu, preşedintele DRW, Holczli Iosif – preşedintele Asociaţiei Camera Meşteşugarilor, Simona Tulan – manager SC Inedit SRL, primarul Iuliu Ilyes şi Delia Viland din partea SC Anvis SRL Satu Mare.

Potrivit celor declarate de Dan Brumboiu, la fel ca primele două ediţii, şi evenimentul din acest an “Fabricat în Satu Mare” reprezintă şi se doreşte o deschidere a investitorilor autohtoni şi străini către populaţia judeţului Satu Mare, indiferent de vârstă. La eveniment vor participa 67 de expozanţi, între care firme cu capital integral german din Satu Mare, Carei şi Foieni, din domenii precum producţia de mobilier, electronică, automotive, dar şi numeroase firme cu capital românesc sau mixt, respectiv meşteşugari care duc mai departe tradiţiile comunităţii sătmărene. Noutatea evenimentului va consta în lansarea Centrului de Excelenţă “Confecţii de Satu Mare”, în cadrul căruia 14 firme din Satu Mare cu activitate în domeniul industriei uşoare, îşi vor expune creaţiile. Dintre acestea, 10 vor fi firme cu activitate în domeniul confecţiilor, iar 5 vor fi designeri tineri din Satu Mare.

Primarul Iuliu Ilyes a subliniat faptul că prin lansarea Centrului de Excelenţă “Confecţii de Satu Mare” se doreşte conştientizarea ideii brandului de confecţii realizate în municipiul nostru, precum şi trezirea interesului tinerilor sătmăreni cu pregătire în domeniul confecţiilor de-a profita de oportunităţile existente pentru a se realiza pe plan local.
La rândul său, Holczli Iosif a menţionat că prin implicarea în eveniment a Asociaţiei Camera Meşteşugarilor se doreşte atât obţinerea unei confirmări în privinţa competitivităţii industriei textile sătmărene pe piaţa externă, cât şi atragerea tinerilor sătmăreni care doresc să se afime pe plan local în domeniul confecţiilor.

Programul evenimentului:
Joi, 17 mai
Ora 11:00 – Deschiderea oficială a expoziţiei în prezenţa invitaţilor
Vineri, 18 mai
Ora 11:00 – Simpozion pe tema Business support pentru mediul de afaceri sătmărean
Ora 17:00 – Lansarea Centrului de Excelenţă “Confecţii de Satu Mare”, maraton fashion
Sâmbătă, 19 mai
Ora 16:00 – Premierea participanţilor la Centrul de Excelenţă “Confecţii de Satu Mare”, maraton fashion
Ora 17:00 – Închiderea expoziţiei
Ora 18:30 – Program cultural în cadrul Zilelor Culturale Germane Sătmărene, la Filarmonica “Dinu Lipatti”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.