Micro 15, un cartier mai confortabil

Cetăţenii adunaţi sâmbătă, 12 mai, în jurul terenului de sport din cartierul Micro 15, i-au solicitat primarului Iuliu Ilyes, prezent la concursul de skateboard OpenX2, extinderea zonelor verzi, amplasarea unui număr mai mare de bănci în jurul Şcolii Generale Bălcescu -Petőfi şi dezvoltarea iluminatului public al zonei.
Primarul le-a explicat cetăţenilor că înfiinţarea de noi scuaruri în cartier este realizabilă chiar în acest an, şi că acţiunile din anii precedenţi de extindere a zonelor verzi din municipiul Satu Mare au constituit o prioritate pentru el. În consecinţă, Satu Mare se situează pe locurile fruntaşe în ţară în ceea ce priveşte metrul pătrat de zonă verde pe cap de locuitor.
Referitor la iluminatul public, aceasta constituie o problemă mai complexă, întrucât reţeaua electrică din zonă nu a fost dezvoltată în anii 80, ceea ce înseamnă că nu se poate realiza o extindere doar prin montarea câtorva becuri în plus. Lucrarea necesită o investiţie serioasă, dar şi aceasta este pe rol.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.