Încep lucrările de amenajare a pârtiei de la Luna Şes


Csehi Arpad, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, a semnat luni, 14 mai, ordinele de începere a lucrărilor de amenajare a pârtiei de schi şi instalare a telescaunului de la Luna Şes, precum şi a celor de alimentare cu energie electrică.

Ordinele de începere a lucrărilor au fost semnate chiar la Luna Şes, în prezenţa primarului oraşului Negreşti-Oaş, Nicolae Bura, deputatului Gheorghe Ciocan, vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Govor, candidatului USL la Primăria Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, şi a reprezentanţilor firmelor care vor executa cele două lucrări – Acomin Cluj, respectiv Electromontaj Bucureşti.

Preşedintele Csehi Árpád a declarat că îşi doreşte ca firmele care execută lucrările să respecte termenul prevăzut de 4 luni, astfel ca în iarnă se se poată schia la Luna Şes. „Staţiunea de schi de la Luna Şes este un obiectiv important pentru judeţul Satu Mare, care se încadreaza într-o strategie mai largă de atragere a turiştilor în judeţul nostru, folosindu-ne şi de potenţialul turistic al apelor termale, a produselor tradiţionale -vinul şi pălinca- a gastronomiei specifice judeţului. Dorim să oferim sătmărenilor şi turiştilor din alte zone un pachet complet de servicii turistice, care să facă din judeţul Satu Mare un punct atractiv. Luna Şes este un proiect prioritar pentru Consiliul Judeţean şi va contribui foarte mult la dezvoltarea Ţării Oaşului ”, a declarat Csehi Árpád.

Primarul oraşului Negreşti-Oaş, Nicolae Bura, a afirmat că firmele executante vor avea tot sprijinul autorităţilor locale pentru a finaliza la timp lucrările. „Am colaborat foarte bine cu Consiliul Judeţean Satu Mare, iar împreună cu preşedintele Csehi Árpád am reuşit să deblocăm acest proiect, care la un moment dat s-a blocat, de aceea acum avem ocazia să-l ducem la bun sfârşit” – a afirmat Nicolae Bura. El a mai spus că „Negreştiul poate să devină foarte atractiv pentru turişti din Ungaria, Ucraina, dar şi pentru cei care vizitează mănăstirile din nordul Moldovei ori Maramureşul istoric şi care pot să ajungă foarte uşor în Ţara Oaşului”.

Lucrările de amenajare a pârtiei şi instalare a telescaunului vor costa 26 milioane de lei, iar lucrările de alimentare cu energie electrică alte 4 milioane de lei, investiţiile fiind finanţate de Consiliul Judeţean Satu Mare şi Primăria Negreşti Oaş. Lucrările de amenajare a drumului de acces sunt aproape de finalizare şi vor costa 17 milioane de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.