Asistenta medicală sătmăreană Gozner Katalin, premiată la Oradea


O delegaţie de medici şi asistente medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, împreună cu managerul Adrian Marc şi preşedintele Consiliului Judeţean – Csehi Arpad, au participat sâmbătă, 12 mai, la decernarea premiilor „Dr. Mozes Carol” şi „Dr. Marta Buteanu”, eveniment desfăşurat la Teatrul de Stat din Oradea.

Decernarea premiilor a avut loc la încheierea conferinţei internaţionale „Trecutul şi Prezentul Asistenţei Medicale Orădene”, organizată de Fundaţia pentru Sănătate, în colaborare cu Universitatea din Oradea – Facultatea de Medicină şi Farmacie, Colegiul Medicilor din România, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, organizată la Oradea în intervalul 11 – 12 mai.

Premiul „Dr. Mozes Carol” a fost instituit în anul 2011 la iniţiativa Fundaţiei Partium şi a senatorului Cseke Attila, fost ministru al Sănătăţii, în scopul recompensării celor mai buni asistenţi medicali din judeţele Bihor, Satu Mare şi Sălaj. Mozes Carol, medic diagnostician de excepţiei şi profesor cu simţ pedagogic înnăscut, a fost promotorul învăţământului sanitar bihorean. În anul 1968 a înfiinţat la Oradea Şcoala Tehnică Sanitară de Asistenţi Sanitari, elaborând primele manuale pe care apoi le-a perfecţionat pentru pregătirea cadrelor medicale medii. „Tehnica îngrijirii bolnavului” este lucrarea sa de căpătâi, considerată „biblia asistentelor medicale”, servind ca manual pentru generaţii de cadre medicale.

În acest an, premiul a fost atribuit asistentei şefe a Secţiei de Obstetrică Ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, Gózner Katalin. Premiul a fost înmânat de către foştii miniştri ai sănătăţii, senatorul Cseke Attila, medicul Ritli Ladislau şi Csehi Arpad, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare. Cu acest prilej, asistenta medicală premiată a mulţumit preşedintelui Consiliului Judeţean Satu Mare – Csehi Arpad, pentru susţinerea necontenită a sistemului sanitar sătmărean, precum şi colegilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare care au fost prezenţi alături de ea în sala Teatrului de Stat Oradea.

Gózner Katalin lucrează din 1983 ca asistentă medicală la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, dovedind dăruire şi talent în munca prestată, fiind apreciată atât de colegi cât şi de pacienţii îngrijiţi. În cei aproape 30 de ani de carieră a participat activ la 5.500 de operaţii şi a contribuit la pregătirea tuturor generaţiilor de asistente din cadrul instituţiei sanitare. S-a implicat şi în activităţi sociale derulate de sindicatul Sanitas, ocupând funcţia de preşedinte la nivelul Spitalului Judeţean şi vicepreşedinte la nivel judeţean a sindicatului timp de mai bine de 10 ani, susţinând necontenit membrii de sindicat privind drepturile salariale. Gózner Katalin este o asistentă medicală apreciată nu doar de personalul secţiei de obstetrică-ginecologie, ci şi de întreg personalul Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, fapt pentru care delegaţia sătmăreană ai spitalului s-au deplasat la Oradea pentru a o susţine şi aplauda la decernarea premiului “Dr. Mozes Carol”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.