„În funcțiile de conducere ale instituțiilor este nevoie de oameni competenți și cu pregătire profesională adecvată”

”Și la Satu Mare s-a produs o întinerire a partidului atât la nivelul Organizației Județene cât și pe listele de candidați”, a declarat astăzi, 10 mai, în cadrul unei conferințe de presă senatorul social-democrat Valer Marian.

În prima parte a întâlnirii cu presa senatorul social-democrat a declarat că USL Satu Mare merge pe liste comune în 63 dintre cele 65 de unități administrativ-teritoriale din județ, excepție făcând Cămârzana și Viile Satu Mare. ”Mergem pe liste comune atât pentru câștigarea funcției de primar al municipiului Satu Mare, cât și pe listele de la Consiliul Local (CL) și Consiliul Județean (CJ), dar și pentru funcția de președinte al CJ Satu Mare”, a declarat senatorul Marian.

PSD are 22 de candidați pe lista pentru CJ (din 40) și 15 candidați (din 29) pe lista pentru Consiliul Municipiului Satu Mare. De asemenea, la nivel de județ PSD pornește la bătălie cu 37 de candidați pentru funcția de primar ”și avem ca obiectiv să câștigăm 22 de Primării. În momentul de față avem 16 Primării pe care dorim să le recâștigăm și avem toate șansele să învingem și în alte localități. Un alt obiectiv, deosebit de important este câștigarea funcțiilor de primar al municipiului Satu Mare și de președinte al CJ . De asemenea, ne dorim majoritatea atât în Consiliul Municipal Satu Mare cât și în CJ.

În cadrul aceleiași conferințe de presă au fost prezenți și o parte dintre tinerii promovați pe listele de consilieri locali și Județeni din partea PSD. Este vorba despre: Darius Filip, Gabriel Leș, Ciprian Ardelean, Ioana Bran, Manuela Rogoz, Virgil Dragoș și Călin Cruceanu. ”Este vorba despre oameni competenți, cu studii aprofundate, sunt tineri care au realizat ceva până în momentul de față”, a declarat senatorul social-democrat.

În a doua parte a conferinței de presă, Valer Marian a făcut câteva referiri la anunțul primului-ministru, Victor Ponta, cu privire la numirea în funcție a directorilor pe criterii de competență și profesionalism și nu pe criterii politice. Potrivit liderului PSD Satu Mare, coaliția din care face parte (USL) ”nu dorește schimbarea directorilor PD-L cu oameni de-ai noștri, din USL. În funcțiile de conducere ale instituțiilor este nevoie de oameni competenți și cu pregătire profesională adecvată”. Cu toate acestea, senatorul social-democrat a declarat că în multe județe o parte dintre directori sunt numiți cu delegație pentru a politiza acele instituții înaintea alegerilor locale și parlamentare.”Alții însă au probleme în ceea ce privește respectarea legilor penale. Celor vizați le recomandăm și pe această cale să plece de bună voie din acele funcții. În acest sens vreau să vă spun că zilele următoare va veni la Satu Mare și noul ministru al Educației, Ioan Mang astfel că, îi recomand lui Gigel Buth să plece pentru că nu vreau să-i prezint un inspector școlar general acuzat de hărțuire sexuală și care a săvârșit câteva abuzuri grave din momentul în care a fost numit în funcția de inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare”.

Senatorul PSD aduce acuzații și la adresa directorului Direcției Generale a Finanțelor Publice (DGFP) Satu Mare, Dan Maier ”căruia îi recomand de asemenea, să-și găsească un alt loc de muncă, având în vedere că există indicii clare că a dat mână liberă evaziunii fiscale și deturnărilor de fonduri pentru colectarea de bani negri pentru campania electorală a PD-L. De asemenea, a săvârșit abuzuri și asupra unor subalterni ai lui din cadrul instituției. Vă dau drept exemplu pe colegul nostru Darius Filip care a fost schimbat din funcție deoarece a participat la Hora Unirii organizată de USL pe 24 ianuarie. Maier a fost atât de nătâng încât a făcut poliție politică împotriva mea și al deputatului Gheorghe Ciocan. Cu două zile înainte de moțiunea de cenzură, deși șeful său, Blejnar, a fost destituit din funcție, a transmis acestuia informații despre mine și alții. Îi recomand să meargă de perceptor fiscal la Tășnad, acolo de unde se trage, sau la Turț”.

De asemenea, Valer Marian a declarat că nu este de acord nici cu menținerea în funcția de director al APIA Satu Mare al lui Viorel Pintea ”care este cercetat de DNA pentru afaceri cu terenuri în valoare de milioane de euro. De asemenea, a acordat subvenții în mod discreționar unor reprezentanți ai PD-L care au afaceri în domeniul agriculturii și creșterii animalelor”.

Potrivit parlamentarului sătmărean au început schimbările și în cadrul Direcției Silvice Satu Mare unde funcția de director este deținută de fostul senator PSD, Sever Șter ”care și-a redobândit funcția în urma unui proces lung și anevoios. Însă în urmă cu două luni a fost chemat la București unde s-a încercat forțarea acestuia să-și semneze demisia din funcție. Nu a acceptat astfel că a plecat în concediu medical. Acum însă a revenit și l-a schimbat din funcție pe șeful Ocolului Silvic din Borlești, Vasile Bonaț, care a făcut multe defrișări de păduri trimițând material lemnos în Ungaria. Lui Ioan Mihalca, directorul adjunct al instituției îi recomandăm să-și găsească un post în Țara Oașului deoarece a închis ochii la multe defrișări de pădure în zona Tarna Mare și Turț”.

Din cele declarate de Valer Marian reiese că USL nu va accepta rămânerea în funcție nici a conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare. ”În fruntea acestei instituții dorim să fie oameni care să nu aibă de-a face cu politicul. Vrem oameni care să respecte legea atât în municipiul Satu Mare cât și în județ”.

Cu privire la numirea actualului prefect al județului Satu Mare, Cristian Sasu, în funcția de subprefect, Valer Marian a înșirat câteva argumente pentru care USL nu agreează și nu acceptă numirea acestuia în această funcție. ”Cristian Sasu a fost un membru marcant și devotat al PD-L Satu Mare care a săvârșit și el anumite abuzuri asupra unor societăți comerciale. În al doilea rând, Inspectoratul Teritorial de Muncă la care afost director a fost una dintre principalele instituții colectoare de bani pentru PD-L. Inclusiv Cristian Sasu a avut plângeri la DNA că la ordin politic a retras controale de la anumite societăți comerciale sau că a rupt procese verbale de constatare. În al treilea rând, există informații că actualul prefect a fost implicat și în mașinăria națională a campaniei de colectare de bani ale PD-L, respectiv în mașinăria care activa la Cluj în jurul fostului premier Emil Boc. Soția lui Sasu având afaceri cu soția fostului ministru al Educației, Alina Baba, originară din Satu Mare. Și în ultimul rând, nu susținem numirea acestuia în funcția de subprefect deoarece este unul dintre susținătorii și finanțatorii JDD prin finul său, George Filip, secretar executiv în cadrul PD-L Satu Mare. Nu agreez numirea acestuia în funcție și voi recurge la o interpelare parlamentară către primul ministru și îi voi prezenta câteva aspecte importante cu privire la Cristian Sasu”.

18 Comentarii la "„În funcțiile de conducere ale instituțiilor este nevoie de oameni competenți și cu pregătire profesională adecvată”"

 1. B.A.L.   11 mai 2012 at 1:21 am

  AVETI DREPATE,ESTE NEVOIE DE OAMENI COMPETENTI SI CU STUDII.

  Răspunde
 2. m3   11 mai 2012 at 2:07 am

  sexy baiatu' ala!

  Răspunde
 3. Roxana   11 mai 2012 at 4:54 am

  Ei asa da! Bravoo echipa de la Satu Mare! Succes! 🙂

  Răspunde
 4. avocat   11 mai 2012 at 9:45 am

  dle bre-bag sama tu ai niste lipsuri….nu te baga cu adevarat nimeni in sama, the monkey in conference bre…

  Răspunde
 5. ana   11 mai 2012 at 11:38 am

  Adevarat, trbuie sa existe oameni competenti. Tineti-o tot asa.

  Răspunde
 6. mircea   11 mai 2012 at 12:19 pm

  INTIMIDATORULE SI AMENINTATORULE IN BAZA CAROR LEGI IN VIGOARE DAI TU ORDINE SI RECOMANDARI, ESTI UN COMPROMIS CARE SCOATE DIN GURA NUMAI BROASTE IA DUTE LA MANDRA DIN DEJ SI DATI DEMISIA PRIMUL SI VEDEM PE URMA SANTAJISTULE, TU CREZI CA ESTI REGELE DE PE TABLA DE SAH PSIHOPATULE…..

  Răspunde
 7. Miahi Moldovan   11 mai 2012 at 12:43 pm

  Asa este. Ne-am saturat de atatea pile, relatii si de oameni pusi in diferite pozitii doar pentru ca au anumita apartenenta politica. E nevoie de oameni educati, doar aceia pot scoate tara din derapajul in care a intrat in ultimii ani.

  Răspunde
 8. flacara violeta   11 mai 2012 at 1:28 pm

  Si la voi in usl gasim asa ceva? Ma inmdoiesc,acolo este corupt si copilul care se naste….doar asta TREBUIE sa fie o calitate a usl-asilor!!! Face parte din doctrina sociala,iar cand vad cine face apel la competenta …….MEDICAMENTE, MEDICAMENTE!!! marianeeeeeee….lasaneeeeeeee…dute-n………!!!

  Răspunde
 9. Lia   11 mai 2012 at 1:53 pm

  nu v-ati saturat de PSD, PNL, UDMR si PDL la nivel de judet? haideti oameni buni sa facem o schimbare la nivelul judetului; am consultat listele de consilieri de la mun. Satu Mare, sincer va spun ca am ramas placut surprins de lista depusa de cei de la PP-DD care au scos oameni tineri, majoritatea cu studii superioare, asupra carora nu planeaza nici o suspiciune; am sa le acord votul meu tocmai pentru a penaliza actuala clasa politica si pentru a demonstra ca putem si noi ca natie sa promovam oamenii tineri, in care imi pun speranta ca vor schimba acest sistem putred

  Răspunde
 10. a   11 mai 2012 at 7:14 pm

  Ai tupeul sa vb de pintea pai el o creat ceva in judetul asta, el o creat apia cu toate centrele fara sa ocupe functia cuiva si fara santaj, a creat asociatia agricultorilor privati in 1992 prima in Romania fiind apreciat de toate marile companii pentru competenta si rigurozitate, tu ce ai creat netrebnicule? hotule stii ca pe functie sta in baza unei hotarari a ICCJ sau ii fi tu complet de judecata!

  Răspunde
 11. anca   11 mai 2012 at 7:46 pm

  mariane 14 miliarde la stat ! esti penibil, vezi ca vine dan diaconescu in sm se da ,, prima casa,,

  Răspunde
 12. Adriana.B.   12 mai 2012 at 1:57 am

  Foarte bine domnule senator,demascati toti hoti din judet caci suntem satui de ei.

  Răspunde
 13. Casandra   12 mai 2012 at 4:34 am

  Cred ca dl Marian ar trebui in primul rand sa vorbeasca in cunostinte de cauza si pe urma sa fac anumite precizari, daca se doreste sa fim profi sa vorbeasca lucruri adevarate si apoi sa aduca acuze si relatari complet false. Din pacate nu avem oameni ostili pentru aceasta tara si care sa nu aiba interesele lor la mijloc. E pacat de atata minciuna si marlanie care se face doar pentru a avea putere, |omenia" cred ca ar trebui exclusa din vocabularul romanesc.

  Răspunde
 14. Marcu   12 mai 2012 at 11:29 am

  Sunt sigur ca domnul senator chiar isi doreste sa faca o primenire si o curatare a organizatiei de Satu Mare, pentru asta insa trebuie sa se bata cu viperele batrane din partid. Ramane de vazut daca le va dovedi dansul pe ele sau ele pe dansul.

  Răspunde
 15. mia   13 mai 2012 at 2:18 am

  FELICITARI TSD,

  Răspunde
 16. XXX   13 mai 2012 at 2:31 am

  TINETI-O TOT ASA TSD, NU DE ALTA DA ASTIA DE LA OPOZITIE :)))))))) ISI CAM TAIE VENELE DE CIUDA, PANA AICI V-A FOST FRAIERILOR.

  Răspunde
 17. Illa   14 mai 2012 at 3:29 am

  multa bafta, avem nevoie de voi

  Răspunde
 18. Illa   18 mai 2012 at 4:48 pm

  Felicitari si mult succes

  Răspunde

Scrie un comentariu