Satu Mare sub zodia ”Teatrului”

Festivalul Internațional Multicultural ”Fără Bariere”, ediția 2012, a fost tema conferinței de presă de astăzi, 9 mai, organizate la sediul Teatrului de Nord Satu Mare. Pentru zece zile orașul nostru va intra în zodia ”Teatrului” având în vedere suita celor 27 de reprezentații programate în cadrul festivalului teatral din acest an.

La întâlnirea cu ziariștii au fost prezenți directorul Teatrului de Nord Satu Mare, Stier Peter, directorul artistic Andrei Mihalache și secretarul literar al așezământului de cultură sătmărean, Mona Caița. Festivalul va debuta vineri, 11 mai, la ora 18.00 cu piesa jucată de actorii Teatrului ”Regina Maria” din Oradea ”Scripcarul pe acoperiș” de Joseph Stein.

Între 18 şi 27 mai 2012, Teatrul de Nord Satu Mare organizează a VI-a ediţie a Festivalul Internaţional Multicultural ”Fără Bariere”. Potrivit directorului artistic al Teatrului de Nord, Andrei Mihalache, această ediţie are loc la 120 de ani de la inaugurarea clădirii teatrului ”care va intra curând în lucrări de consolidare şi restaurare şi va prezenta spectacole în patru locaţii: Sala Mare şi Sala Studio, scena în aer liber amplasată în faţa Turnului Pompierilor şi cea din curtea Muzeului de Artă. Vor apărea în faţa publicului sătmărean trupe de teatru şi formaţii muzicale din Bucureşti, Budapesta, Oradea, Petroşani, Debrecen, Târgu Mureş, Szeged, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Reşiţa, Bacău. Vom avea oaspeţi din Italia. Vor fi prezente şcolile din Cluj Napoca, Târgu Mureş şi Sibiu cu cele mai proaspete producţii ale anilor terminali”.

Directorul instituției de cultură sătmărean, Stier Peter a declarat că pentru ediția din acest an Primăria și Consiliul Local au alocat suma de 250.000 lei, la care se mai adaugă banii strânși din sponsorizări de la persoane fizice și firme, în cuantum total de 8.000 lei.

Cei interesați de spectacolele care vor fi prezentate în cadrul festivalului din acest an trebuie să știe că prețul unui abonament pentru toate reprezentațiile costă 300 de lei, iar pentru 12 spectacole (la alegere) prețul abonamentului este de 190 lei. ”De asemenea, prețul unui bilet pentru spectacolele prezentate pe scena sălii mari este de 20 lei, pentru cele din sala ”Studio” 15 lei. Contravaloarea biletelor pentru spectacolele prezentate la Muzeul de Artă este de 15 lei. Pentru spectacolele prezentate de Teatrul ”Odeon” București, ”Regina Maria” Oradea și ”Kamaraszinhaz” Budapesta, prețul unui bilet este de 25 lei. Însă pentru spectacolele de la Turnul Pompierilor, intrarea este liberă”, a declarat Mihalache.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.