Centrală electrică de mare putere la ieşirea din Satu Mare


În circa doi ani, odată cu începerea efectivă a activităţii noilor investitori din Parcul Industrial, în municipiul Satu Mare vor fi create între 1.500 – 2.000 noi locuri de muncă. În cadrul unei conferinţe de presă organizate miercuri, 9 mai, primarul Iuliu Ilyes, a vorbit despre noii investitori din Parcul Industrial, dar şi despre instalarea în viitorul apropiat a unei centrale electrice de mare putere la ieşirea din municipiul Satu Mare.

Potrivit primarului Iuliu Ilyes, de la sfârşitul anului trecut şi până anul viitor, în Parcul Industrial vor avea activitate şase capacităţi noi de producţie, iar altele două – Zolner şi Casco – cu activitate încă de la deschiderea parcului, se vor extinde prin finalizarea halelor la care se lucrează în prezent. Când îşi vor începe activitatea, noile unităţi de producţie, axate pe industrie grea şi de înaltă tehnologie, vor atrage până la 2.000 noi locuri de muncă.

Pe de altă parte, edilul şef a anunţat că la ieşirea din municipiul Satu Mare va fi instalată în curând o centrală electrică de mare putere, iar investitorul este o mare companie din Bucureşti.
În scopul instalării centrale electrice, consilierii municipali vor avea de aprobat în şedinţa extraordinară de joi, 10 mai, proiectul de hotărâre privind utilizarea de către investitor – SC Smart Electric Design SRL – a două drumuri de exploatare, 309 şi 438, în vederea realizării reţelelor de cabluri electrice subterane. Centrala electrică, prevăzută cu toate structurile, echipamentele şi instalaţiile adiacente, va fi una cu ciclu combinat de producere a energiei electrice, iar investitorul va suporta toate costurile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.