Discuţii despre noul plan privind mersul trenurilor

O întâlnire având drept scop abordarea unui nou plan pentru mersul trenurilor, a avut loc luni, 7 mai, între prefectul Cristian Sasu şi reprezentanţii sucursalei de Transport Feroviar de Călători Cluj.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Instituţia Prefectului, Serviciul Cercetare Piaţă Vânzări şi Mers Tren din cadrul sucursalei de Transport Feroviar de Călători Cluj, desfăşoară în perioada 17 aprilie-11 mai a.c., o campanie de pregătire a planului privind mersul trenurilor în 2012-2013.

Din dorinţa ca noul plan să răspundă cerinţelor unui public călător cât mai larg, în cadrul întâlnirii de luni, cu participarea şefei Serviciu Cercetare Piaţă Vânzări şi Mers al Trenurilor, Nicoleta Mălăescu, şefei Staţie CFR Satu Mare, Liliana Crasnai, liderului de sindicat de la SC Mondiala SA, Maria Bâjan, reprezentantului Inspectoratului Judeţean Şcolar şi a unora dintre primăriile interesate – a avut loc şi o expunere a ofertei de trenuri regio şi regio expres.

Între modificările orare despre care s-a discutat au fost menţionate schimbarea orei mersului trenului care asigură transportul elevilor din comunele judeţului Satu Mare, înspre municipiul reşedinţă de judeţ, pentru a ajunge în timp util la cursurile liceelor pe care le frecventează.Noul plan de mers al trenurilor pare să satisfacă cerinţa majorităţii, printre puţinele solicitări numărându-se reintroducerea trenului inter-regio cu destinaţia Satu Mare-Bucureşti. Din partea şefei Serviciului Cercetare Piaţă Vânzări şi Mersul Trenurilor a fost solicitată o corelare auto urbană mai bună în ceea ce priveşte transportul în comun cu orele de sosire a trenurilor. Prefectul Cristian Sasu a precizat că această solicitare va fi transmisă cât mai repede Primăriei şi societăţii de transport.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.