Halmeu: Festivalul de teatru pentru elevi


Cea de-a şaptea ediţie a festivalului de teatru pentru elevi de la Halmeu a avut loc sâmbătă, 5 mai. Concurenţii, 12 echipe de elevi de la diferite şcoli din judeţul Satu Mare, au prezentat spectacole de înaltă calitate. Juriul a fost alcătuit din Kereskényi Sándor, istoric de artă și muzeolog; Gál Gyöngyi – inspector școlar pentru limba și literatura maternă, Vencz Stella şi Rappert Gábor – actori ai Teatrului de Nord Satu Mare – Trupa Harag György – și Elek Anikó, ziaristă de limba maghiară.

Prezent la festivalul de la Halmeu, Csehi arpad, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare a declarat: „Cel mai mare merit al acestui concurs este şansa oferită tinerelor talente de a se prezenta şi de a fi introduse în lumea artei. Datorită intrării în lumea artei, ei se pot evalua şi decide în ce direcţie se vor orienta în viitor. Prin aceste evenimente putem să dăruim și să transmitem mai departe noii generații cultura, tradițiile și obiceiurile noastre strămoșești”.

În urma deliberării juriului, primul loc a fost atribuit la egalitate trupelor „Bălcescu-Petőfi Csibészek” şi „Jómadarak”, locul secund a fost obţinut de trupa „Angyalok” din Oraşu Nou, iar pe locul trei s-a situat trupa „Vidám Tízesek”, alcătuită din elevi ai Şcolii Generale nr. 10 din Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.