Vizită de lucru şi sfinţire la Luna Şes


Csehi Árpád, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare a efectuat o vizită de lucru la Luna Şes. Vizita a avut loc sâmbătă, 5 mai, iar alături de Csehi Arpad a fost prezent şi Nicolae Bura, primarul oraşului Negreşti Oaş. Săptămâna viitoare este prevăzută începerea lucrărilor de instalare a reţelei electrice care va deservi pârtia de schi de la Luna Şes, documentaţia tehnică întocmită în acest scop fiind deja finalizată.

„ Şase km din cei 8 cât reprezintă lungimea totală a reţelei, vor fi plasaţi în subteran, iar în zona stâncoasă se va adopta soluţia aeriană, pe stâlpi. Activitatea de dotare a pistei cu utilităţi publice decurge într-un ritm foarte bun, iar după terminarea acesteia, etapa următoare va fi asfaltarea drumului de acces, a cărei fundaţie este deja finalizată, dar nu vom începe lucrările până când săpăturile necesare reţelei electrice nu vor fi terminate” – a declarat Csehi Árpád.

Tot sâmbătă, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, a participat la sfinţirea Schitului „Sf. Arhidiacon Ştefan” de la Luna Şes, eveniment mult aşteptat de sătenii din zonă. La acest eveniment au mai fost prezenţi Nicolae Bura – primarul Negreştiului, deputatul Gheorghe Ciocan, Ovidiu Silaghi – ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, precum şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor.

Slujba de târnosire şi Sfânta Liturghie Arhierească au fost săvârşite de PS Justin Hodea Sigheteanul, arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului, alături de un sobor de preoţi şi diaconi din cadrul eparhiei.

Schitul este un ansamblu monahal de o impresionantă frumuseţe arhitecturală, construit din lemn în stilul caracteristic regiunii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.