Centru de Excelenţă pentru Confecţii în cadrul evenimentului “Fabricat în Satu Mare”


Cea de-a III-a ediţie a evenimentului EXPO 2012 “Fabricat în Satu Mare”, va avea loc în intervalul 17-19 mai. Organizată de Asociaţia Economică Româno-Germană pentru Regiunea de Nord Vest (DRW) SM, în parteneriat cu Asociaţia Camera Meşteşugarilor şi Grand Mall, cu sprijinul Primăriei municipiului, ediţia din acest an a evenimentului are prevăzut în program lansarea Centrului de Excelenţă Confecţii de Satu Mare, prin intermediul căruia se doreşte punerea în valoare a breslei sătmărene cu activitate în domeniul confecţiilor uşoare, precum şi crearea unui brand care să ateste că produsul lansat la un moment dat pe piaţa naţională şi internaţională a fost realizat în municipiul Satu Mare şi are un nivel calitativ remarcabil şi reprezentativ. În cadrul unei conferinţe de presă organizate joi, 3 mai, despre organizarea acestui eveniment au vorbit Dan Brumboiu, preşedintele DRW, primarul Iuliu Ilyes, Andreea Merkel din partea Asociaţiei Camera Meşteşugarilor şi Delia Viland din partea SC Anvis SRL Satu Mare.

La fel ca la primele două ediţii, expoziţia “Fabricat în Satu Mare” din acest an reprezintă o deschidere a investitorilor din judeţul Satu Mare către populaţia judeţului, indiferent de vârstă, astfel încât oricine să poată să vadă ce se realizează în judeţ, adică produse care nu ajung pe piaţa românească, ci pornesc direct spre Germania sau alte ţări partenere. Totodată, potrivit preşedintelui DRW, Dan Brumboiu, evenimentul se doreşte şi o stimulare pentru tinerii din judeţ care pot constata care sunt perspectivele în ceea ce priveşte o carieră profesională de succes pe plan local.

La evenimentul din acest an vor participa aproximativ 60 de expozanţi, între care firme cu capital integral german din Satu Mare, Carei şi Foieni, din domenii precum producţia de mobilier, electronică, automotive, dar şi numeroase firme cu capital românesc sau mixt, respectiv meşteşugari care duc mai departe tradiţiile comunităţii sătmărene. Noutatea evenimentului va consta în lansarea Centrului de Excelenţă pentru Confecţii, în cadrul căruia cel puţin 14 firme din Satu Mare cu activitate în domeniul industriei uşoare, îşi vor expune creaţiile.

La rândul său, primarul Iuliu Ilyes a subliniat faptul că, spre deosebire de alte oraşe din ţară, în Satu Mare industria uşoară n-a intrat în colaps, iar acest lucru se datorează atât firmelor de confecţii care lucrează în sistem lohn, cât mai ales celor sătmărene care realizează creaţii vestimentare deosebite, inclusiv pentru unele dintre vedetele din România, între care Paula Seling este chiar imaginea uneia dintre acest firme.

Deschiderea oficială a EXPO 2012 “Fabricat în Satu Mare” este prevăzută pentru joi, 17 mai. A doua zi va avea loc lansarea Centrului de Excelenţă Confecţii de Satu Mare, urmat de mai multe evenimente, între care şi un maraton fashion. EXPO 2012 “Fabricat în Satu Mare” se va încheia a treia zi cu premierea participanţilor la Centrul de Excelenţă.
La ediţia din acest an a EXPO 2012 “Fabricat în Satu Mare” şi-au anunţat participarea numeroşi invitaţi, între care consulul Germaniei la Timişoara, locţiitorul ambasadorului Germaniei la Bucureşti, respectiv preşedintele Asociaţiei Svabilor Sătmăreni din Germania.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.