Biblioteca Județeană Satu Mare a primit o colecție de carte științifică

Prorectorul Universității de Vest ”Vasile Goldiș” Arad, filiala Satu Mare, prof. univ. Gavril Ardelean și-a donat cărțile publicate până în prezent Bibliotecii Județene Satu Mare. Anunțul a fost făcut astăzi, 2 mai, în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul BJ Satu Mare.

La întâlnirea cu presa au fost prezenți vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, prof. univ. dr. Gavril Ardelean, directorul instituției gazdă, Mircea Ardelean și bibliotecarii Angela Câmpean, Paula Horotan și Rodica Toduț. În prima parte a conferinței de presă Mircea Ardelean a făcut o succintă trecere în revistă a evenimentelor care au avut loc în perioada 26-28 aprilie la Târgu Mureș, desfășurate cu ocazia conferinței naționale al Asociației Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR).

”În cadrul acestui eveniment, colegele noastre Paula Horotan și Rodica Toduț au prezentat o lucrare extrem de bine documentată cu privire la BJ Satu Mare și impactul acestei instituții în viața comunității sătmărene. Apoi mai țin să vă aduc al cunoștință că ghidul pe anul 2011 a BJ Satu Mare a fost distins cu un premiu special. Totodată, activitatea colegei noastre Angela Câmpean a fost recunoscută la nivel național acordându-i-se o diplomă de merit pentru munca depusă în slujba cărții”, a declarat Ardelean.

Cu privire la donația făcută către BJ Satu Mare, Gavril Ardelean a declarat că ”am considerat că trebuie să predau BJ Satu Mare cărțile pe care le-am scris până în prezent. Am adunat doar cărțile nu și articolele pe care le-am publicat în diverse reviste de specialitate din țară și străinătate. Este vorba de lucrări care tratează fauna din nord-vestul României, deosebit de apreciate și bine primite în rândul specialiștilor”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.