12 candidaţi la şefia Consiliului Judeţean, 6 la Primărie


În cadrul unei conferinţe de presă organizate miercuri, 2 mai, judecătorul Cristian Moraru -preşedintele Biroului Electoral Judeţean Satu Mare, a prezentat lista completă a celor care şi-au depus candidaturile pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, la alegerile locale din luna iunie a.c.

În ordinea în care au fost depuse candidaturile, pe listă se află următorii: Gheorghe Cora (tehnician) din partea Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat ( PNŢCD, Tivadar Denes (economist) din partea Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania PPMT, Radu Giurcă (inginer) din partea Partidului Democrat Liberal (PDL), Adrian Ştef (profesor) – din partea Uniunii Social Liberale (USL), Grigore Mihai Rusu (inginer) – din partea Partidului Popular Dan Diaconescu (PPDD), Csehi Arpad Szabolcs (economist-jurist) din partea Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR), Gheorghe Viorel Finta (sudor) – din partea Partidului România Mare (PRM), Ciprian Nicolae Bretan (economist) – din partea Partidului Naţional Democrat Creştin (PNDC), Hegedus Paul (inginer) – din partea Partidului Civic Maghiar (PCM), Vasile Radu Pop (economist) – din partea Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), Robert Ioszef Utcza (electrician auto) – din partea Asociaţiei Italienilor din România (AIRO) şi Nelu Sandu Mărcuţ (economist) – din partea Partidului Poporului Legea Cojocaru (PPLC).

Judecătorul Cristian Moraru a mai anunţat că pentru mandate de consilieri judeţeni au depus liste complete, respectiv cu câte 40 de candidaţi, următoarele formaţiuni politice şi alianţe: PDL, USL, UDMR, PPDD, UNPR şi PPLC.
În privinţa celorlalte formaţiuni politice, PNŢCD a depus liste pentru 34 candidaţi din care 2 au fost respinşi, PPMT – 40 pe listă din care 2 respinşi, PRM – 32 pe listă, Uniunea Democratică a Slavilor şi Cehilor – un candidat, PNDC – 37 candidaţi, Partidul Ecologist Român – 4 candiaţi, PCM – 13 candidaţi, AIR0 – trei candiaţi. În total au fost înscrişi 409 candidaţi, din care 9 au fost respinşi.

Pe de altă parte, la Biroul Electoral de Circumscripţie au fost depuse în total 6 candidaturi pentru funcţia de primar al municipiului Satu Mare. Este vorba despre Iuliu Ilyes (UDMR), Dorel Coica (USL), Nicolae Şuta (PDL), Niţă Bujor Golea (PP-DD), Lucian Sergiu Băbăşan (PRM) şi Zazula Bela (PCM).

Au mai fost depuse liste pentru consilierii municipali din partea UDMR, USL, PDL, PNŢCD, UNPR, PP-DD (Partidul Poporului – Dan Diaconescu) , PPMT (Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania), PNDC (Partidul Naţional Democrat Creştin), PER (Partidul Ecologist Român), PRM (Partidul România Mare), PP-LC (Partidul Poporului – Legea Cojocaru), PCM (Partidul Civic Maghiar), ACDR (Alianţa Civică Democratică a Romilor).

Totodată, au fost acceptate candidaturile depuse de independenţii Adam Boer şi Mircea Drăgan, în timp ce candidatura depusă de Adrian Pricop a fost respinsă întrucât listele cu semnăturile de susţinere nu au fost completate conform formularului cerut.

13 Comentarii la "12 candidaţi la şefia Consiliului Judeţean, 6 la Primărie"

 1. Rxana   3 mai 2012 at 12:48 am

  Jizas si te mai miri ce se intampa in tara asta si in rasul acesta cum mama naibii mai spunem ni romanii ca suntem uniti cand ne mancam ca si cainii intre noi, toace partifele astea rapciugalite gend PDL,PPDD isi pun candidati aiurea nestiind ca de fapt diminueaza drastic sansele ca un partid sau o alianta complexa ca USL sa ajunga la putere. Rusine sa le fie ca din cauza lor o sa ajungem iar condusi de maghiari!!

  Răspunde
  • adi DE LA VALCEA   4 mai 2012 at 8:12 pm

   TU TAMPITA, DE UNDE SCOTI TU CA USL AR FI SALVATORUL NOSTRU..CICA ALIANTA COMPLEXA…BATA-TE NOROCU DE PROASTA!

   Răspunde
 2. catalin   3 mai 2012 at 12:48 am

  rusine sa le fie candidatilor care isi tradeaza orasul. in loc sa ajute psd-ul care are sanse reale, ei isi inscriu candidati sa il ajute pe gyusi.

  Răspunde
 3. levi   3 mai 2012 at 12:50 am

  candidatii PDL SI PPDD, niste tradatori, de neam si tara, stiu ca nu au nici o sansa de castig, dar mai bine ii ajuta pe unguri , rusine javre ordinare ce sunteti

  Răspunde
  • adi DE LA VALCEA   4 mai 2012 at 8:14 pm

   MANCA-TE-AR BAIU CEL RAU, BA FRAIERE

   Răspunde
 4. mia   3 mai 2012 at 12:55 am

  cei de la pdl precum si cei din partidul soarecului de la otv- ppdd, sunt niste jeguri, in loc sa ii ajute pe romani ii ajuta pe unguri

  Răspunde
 5. Mihai Moldovan   3 mai 2012 at 1:18 am

  Mie mi se pare ca Dr. Coica e cea mai buna varianta pentru Primaria Satu Mare. Restul partidelor si-au nominalizat persoane care nu au sau nu mai au ce cauta in aceasta functie, cum e cazul "romanilor" de la partidele romanesti, care in loc sa isi vada de treaba stiind ca oricum nu au sanse, vor sa "fure" niste voturi, ca doar arata bine la CV sa stie toti ca ai candidat la Primarie. Exemplu elocvent e cu ungurii care nu il concureaza pe Ilyes. Ei macar se stiu intelege, dar romanasii nostri nu. In fine, oricum nu cred ca il poate cineva concura pe Dr. Coica.

  Răspunde
 6. B.A.L.   3 mai 2012 at 1:39 am

  La gara cu PDL si PPDD ,rusine sa va fie ,sunteti constienti ca nu aveti sanse si totusi candidati .USL -votez

  Răspunde
 7. Baba Ana   3 mai 2012 at 1:55 am

  Corect!

  Răspunde
 8. anca   3 mai 2012 at 2:25 pm

  ce mai cauta ppdd si pdl pe lista de candidati?.oricum nu au sanse…iar fac asta ca sa rupa din voturile romanilor ptr USL?…..RUSINE…AR FI BINE SA FACA ALIANTA SA DEA SANSA USL-ULUI…

  Răspunde
 9. Illa   3 mai 2012 at 11:55 pm

  USL-ul trebuie sprijinit… iar dintre toti, domnul Coica pare cel mai demn de functia de primar

  Răspunde
 10. cornel   4 mai 2012 at 1:40 am

  cine se aseamana se aduna, de ce nu i dati o sansa doctorului KENT – PPDD, platit de coica, azi contracandidatul sau? adevarat?

  Răspunde
 11. gtradatorul pnl?!?!   4 mai 2012 at 3:17 am

  romanii de mai jos au memorie foarte scurta.in 2008 acu nici 4 ani tradatorul de neam Silaghi rupea alianta romanilor nesustinindul pe candidatul roman.apornit ca si candidat la presedintia CJ doar sa rupa voturi de la romani in favoarea UDMR.si acum se pling, de ce?!?!?!

  Răspunde

Scrie un comentariu