Bazinul din fostele Tabere, Saint Tropez-ul pensionarilor sătmăreni




Fără banii necesari pentru a se deplasa în staţiunile balneare din judeţele învecinate, dar având de partea lor vremea foarte frumoasă, sute de pensionari sătmăreni îşi petrec ziua întreagă la bazinul din incinta fostelor Tabere Şcolare. Deşi funcţionează fără autorizaţie din partea Direcţiei de Sănătate Publică, iar apa termală este furnizată de SC Beny Alex Negreşti Oaş ( concesionarul lucrărilor de amenajare a Zonei de Agrement din vecinătate), la mica înţelegere cu prefectul Cristian Sasu, bazinul se află la îndemâna pensionarilor care-şi aduc cu ei şi nepoţii. Pe lângă aceştia, pentru că s-a decis că nu e cazul să se facă discriminare, în bazin fac baie şi vin să-şi trateze reumele, şi sătmărenii cărora le convine de minune preţul de acces, unii dintre ei plecaţi de ani buni din Satu Mare, dar încrezători în efectele apei termale.

Conform orarului afişat pe fereastra casei de la intrare, de unde se vând biletele, ştrandul din incinta fostelor Tabere Şcolare este deschis zilnic între orele 8:00 – 24:00. Pentru pensionari, preţul unui bilet de acces este de doar 5 lei, pentru copii – 3 lei, iar pentru adulţii care încă muncesc – 8 lei. Tarifele sunt mai mult decât la îndemâna celor care doresc să beneficieze de efectele apei termale din bazin, în consecinţă, înainte de ora prânzului erau deja vândute aproximativ 200 de bilete. Nemulţumirile exprimate constant sunt legate de lipsa unor chioşcuri sau tonete cu mâncăruri şi băuturi răcoritoare, chiar dacă acest lucru nu este posibil, deoarece locul nu este autorizat să funcţioneze ca ştrand. Alte nemulţumiri sunt generate de tărăgănarea lucrărilor de amenajare a Zonei de Agrement din vecinătate, care, când va fi dată în folosinţă, va avea pentru început 7 bazine.

Unii dintre cei care se înghesuie în bazin, sătmăreni la origine, dar plecaţi de ani buni în judeţele învecinate, revin acasă doar pentru că ştiu cât bună este apa termală.

Pe de altă parte, reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport Satu Mare, care administrează fostele Tabere Şcolare, susţin că sătmărenii care vin la baie aici sunt cam indisciplinaţi când vine vorba despre folosirea toaletelor, astfel că apa din bazin trebuie schimbată mai des decât este prevăzut. În rest, pentru că profitul este considerabil şi nesperat, aceştia au afişat la intrare inclusiv orarul autobuzelor care circulă pe liniile 13 şi 18.

Un Comentariu la "Bazinul din fostele Tabere, Saint Tropez-ul pensionarilor sătmăreni"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.